Campionate

Barcelona e în semifinalele Cupei Regelui Spaniei » Catalanii au trecut cu greu de Real Sociedad

+8 Foto
Barcelona a câștigat cu Real Sociedad, scor 1-0, în sferturile Cupei Spaniei și s-a calificat în semifinale/ foto Guliver/GettyImages

Articol de Adrian Duţă  —  Thursday, 26 January 2023

Barcelona a câștigat cu Real Sociedad, scor 1-0, în sferturile Cupei Regelui Spaniei și s-a calificat în semifinale.

Dembele a început tare meciul, s-a distrat cu apărarea adversă și i-a centrat lui Lewandowski, care a trimis mingea în poartă. Reușita a fost anulată, deoarece balonul îl lovise pe Frankie de Jong înainte de a intra în poartă. Olandezul era în ofsaid.

Sociedad ar fi putut deschide scorul după o jumătate de oră de joc. Kubo, ex-Real Madrid, a șutat puternic în transversală, din interiorul careului. Bascii au primit o lovitură importantă înainte de pauză ('41), când au rămas în 10 oameni. Brais Mendez a luat cartonașul roșu pentru un fault dur la Busquets. 

Inițial, arbitrul Gil Manzano arătase doar galben, dar după intervenția VAR a decis să îl elimine pe fotbalistul lui Sociedad. Cu un jucător în plus, Barcelona a fost aproape de gol în minutul 44, când Kounde a urcat bine în banda dreaptă și a ajuns în poziție de finalizare. Șutul său cu piciorul stâng a trecut alături.

+8 Foto
foto: Guliver/GettyImages

Dembele și Ter Stegen au dus-o pe Barcelona în semifinalele Cupei Spaniei

Fundașul francez nu a marcat, însă a pasat decisiv. L-a lansat bine pe Dembele, care a scăpat singur cu portarul și nu a iertat. L-a învins pe Remiro cu o „bombă” la colțul scurt ('52). 

Sociedad nu a cedat. Doar imprecizia lui Sorloth a făcut ca bascii să nu egaleze. Atacantul norvegian a primit o centrare de la Kubo și a trimis mult peste poartă, din apropiere. Ter Stegen rămăsese țintuit lângă bară, fiind simplu spectator la ratarea uriașă.

Real Sociedad a forțat pe final și a ratat ocazii imense. Mai întâi, Ter Stegen a respins în lateral șutul lui Robert Navarro. Mingea a ajuns la Carlos Fernandez, care a trimis pe lângă poartă din apropiere ('88). 

Apoi, în prelungiri, bascii s-au lovit din nou de zidul Ter Stegen. Neamțul a reușit să respingă șutul puternic expediat de Olasagasti și meciul s-a încheiat cu victoria Barcelonei

Caseta meciului Barcelona - Real Sociedad 1-0

În aceeași zi, Osasuna s-a calificat și ea în semifinale după 2-1 cu Sevilla, scor stabilit după prelungiri. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.