Tenis

Controversă la Australian Open » Tatăl lui Novak Djokovic, alături de steagul cu Vladimir Putin: „Trăiască rușii!”

Articol de Sergiu Alexandru  —  Thursday, 26 January 2023

Srdjan Djokovic (62 de ani), tatăl lui Novak Djokovic, a fost protagonistul unui moment controversat la Australian Open 2023.

Serbia este printre singurele țări din Europa care nu a sancționat Rusia ca urmare a războiului pornit împotriva Ucrainei. Iar miercuri seara, mai multe persoane, cu steaguri ale Serbiei, s-au adunat în complexul de la Australian Open și au avut mesaje de susținere pentru Rusia și pentru președintele Vladimir Putin.

La eveniment a fost prezent și Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak Djokovic, tenismen care joacă joi, cu Tommy Paul, în semifinalele Australian Open 2023.

Srdjan a fost filmat în timp ce se fotografia cu câțiva susținători ai lui Putin, care purtau tricoul cu litera „Z”, devenită simbol al rușilor în războiul cu Ucraina, și care țineau un steag al Rusiei, cu chipul lui Vladimir Putin.

Potrivit The Guardian, Djokovic senior ar fi strigat „Trăiască rușii!”, înainte de a pleca din Melbourne Park.

VIDEO Tatăl lui Novak Djokovic a scandat alături de fanii lui Putin la Australian Open

>

„E pachetul complet. Printre steagurile Serbiei sunt steaguri cu Rusia, cu Putin, cu litera Z și steagul al Republicii Donțek. E o rușine!”, a spus Vasyl Myroshnychenko, ambasadorul Ucrainei în Australia.

Steagurile Rusiei, interzise la Australian Open

Federația de Tenis din Australia a decis să interzică steagurile după meciul dintre Kateryna Baindl (28 de ani, 95 WTA) și rusoaica Kamilla Rakhimova (21 de ani, 110 WTA), din primul tur. Din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, însemnele Rusiei sunt interzise în tenis. 

Drapelul a fost îndepărtat inclusiv de pe grafica TV și din clasamentele oficiale ATP și WTA.  Totuși, la meciul dintre Baindl și Rakhimova, un fan rus a apărut cu un steag în prima zi de la Australian Open, pe terenul 13, acolo unde se înfruntau Kateryna Baindl și Kamilla Rakhimova. Ulterior, Federația din Australia a decis să nu-i mai lase pe fani cu steagul rus la meciuri.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.