Liga 1

Februarie de foc în Superliga » Serie infernală pentru trupa lui Neagoe

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 26 ianuarie 2023

Pentru Universitatea Craiova, Hermannstadt, sâmbătă, e ultimul adversar așa-zis accesibil înaintea unei serii infernale: cu Farul, locul 2, cu CFR, campioana și noul lider al SuperLigii, și cu FCSB.

Cât de important era ca Universitatea să puncteze la Botoșani se deduce cel mai bine din programul infernal care-o așteaptă în februarie. Cu o singură excepție, FC Voluntari, la finalul lunii (25 februarie), numai adversari unul și unul:

  • 6 februarie: Oltenii joacă la Ovidiu împotriva Farului, locul 2 în acest moment. Nici constănțenii n-au început bine anul, 0-3 cu CFR, dar acasă sunt favoriți.
  • 11 februarie: Duel în Bănie cu CFR, campioana en titre și noul lider al SuperLigii. Clujenii au plecat în noul an ca din pușcă și sunt cu moralul sus.
  • 18 februarie: Adversar, FCSB. În deplasare. Roș-albaștrii lui Gigi Becali nu sunt în cea mai bună dispoziție, dar, foarte important, câștigă. La Sibiu, cu Hermannstadt, le-au ajuns o prestație mediocră și un gol pentru a-și adjudeca toate punctele puse în joc.

În tur, din aceste dueluri, CSU a ieșit onorabil: 4-3 cu Farul, la Severin, 0-2 contra CFR-ului, în Gruia, și 2-1 cu FCSB, pe "Ion Oblemenco". Dar antrenorul de atunci, Mirel Rădoi, e istorie, căpitanul Nicușor Bancu va lipsi de data aceasta, accidentat, iar startul în noul an a fost ratat.

Și mai e problema noului antrenor! La eșecul de la Botoșani, Eugen Neagoe a stat în tribună, fiindcă nu și-a rezolvat litigiul cu fostul club, U Cluj. Speră s-o facă săptămâna aceasta, altfel îi va conduce pe juveți de pe telefon și sâmbătă, cu FC Hermannstadt.

6 puncteavans are CSU Craiova, poziția a 5-a, față de locul 6, ultimul de play-off, ocupat în acest moment de Sepsi. De liderul CFR o despart 9 puncte

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.