Altele

Ana Maria Popescu, prima reacție în scandalul de dopaj al Mariei Boldor: „Nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul”

Articol de Sergiu Alexandru  —  joi, 26 ianuarie 2023

Ana Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo 2020 și Beijing 2008, și campioană olimpică, pe echipe, la Rio 2016, a comentat cazul de dopaj în care este implicată Maria Boldor.

  • Context: Floretista Maria Boldor (26 de ani) a fost depistată pozitiv la proba A, la un control din luna decembrie comandat de ANAD. În sângele ei a fost găsită Ostarină, un steroid anabolizant care se ia pe care orală, substanță considerată de trei ori mai puternică decât testosteronul, la care a fost depistat pozitiv și Bute în 2016.
  • Acum se află în suspendare provizorie care a început de pe 11 ianuarie 2023. Așteaptă și rezultatul probei B.

Fosta sportivă spune că nu cunoaște multe cazuri de dopaj în scrimă și că așteaptă rezultatul probei B, sperând că acesta să fie negativ.

Ana Maria Popescu, după cazul de dopaj al Mariei Boldor: „Nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul”

„Am primit vestea printr-un mesaj. Nu pot să comentez nimic. Nu am o relație strânsă cu sportiva încât să pot comenta. În mod normal, nici nu se comentează astfel de cazuri. Așteptăm să vedem proba B. Până atunci, nu e nimic de zis. 

Eu știu doar un caz de dopaj în scrimă, de prin 2012. În rest, nu s-au auzit prea multe. Eu mereu am spus că nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul.

Așa că, nu știu... Eu mereu am preferat să suport durere în locul medicației. Refuzam să iau orice. Mereu mi-a fost frică. M-am ferit. Acum sperăm ca proba B să fie negativă și să fie vorba doar de o sperietură. Sperăm să fie o greșeală. Vom vedea după ce va fi analizată proba B. Ce riscă? Suspendarea. Dar nu știu ce ar însemna asta. 

Ea putea aduce medalii. Avusese o mare victorie sezonul trecut, medalia de bronz la Mondial. Atunci a demonstrat ce poate. Ar putea să revină, dar mai întâi să vedem cum se va soluționa cazul”, a spus Ana Maria Popescu la ProArena.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.