Tenis

Gabriela Ruse, prezentă într-o conferință delicată la Australian Open: „Djokovic are fani agresivi și mă vor urmări toată viața!”

Ucraineanca Marta Kostyuk (20 de ani, 61 WTA) a abordat mai multe subiecte delicate într-o conferință de presă susținută la Melbourne.

Articol de Adrian Jitea  —  vineri, 27 ianuarie 2023

Ucraineanca Marta Kostyuk (20 de ani, 61 WTA) a abordat mai multe subiecte delicate într-o conferință de presă susținută la Melbourne.

Marta Kostyuk și Gabriela Ruse (25 de ani, 131 WTA) au fost învinse în semifinalele probei de dublu de campioanele en-titre de la Australian Open, cehoaicele Barbora Krejcikova (27 de ani, 23 WTA) și Katerina Siniakova (26 de ani, 46 WTA), scor 2-6, 2-6. 

Marta Kostyuk: „M-a durut apariția stagurilor Rusiei!”

În conferința de presă susținută după meci, la care a participat și Gabriela Ruse, ucraineanca Marta Kostyuk a fost întrebată despre prezența steagurilor rusești în complexul de la Melbourne: 

„M-a durut mult! Erau niște reguli clare imprimate peste tot, nu aveai voie să aduci steagurile. M-a durut că au fost în tribune, lângă teren, peste tot. Chiar nu înțeleg cum e posibil așa ceva”, a fost răspunsul Martei. 

Întrebată ce sancțiune ar trebui aplicată în cazul tatălui lui Djokovic, prezent la un eveniment pro-Putin, sportiva din Ucraina a spus: „Wow, cam multă responsabilitate pe umerii mei. Nu știu ce pot oficialii turneului să facă, dar cred că astfel de lucruri nu pot fi trecute cu vedere. 

Nu contează cine ești! Nu ai voie să faci asta. Acum orice aș zice, fanii agresivi ai lui Novak mă vor urî și mă vor urmări pentru restul vieții. Nu toată lumea, dar știm că Novak are niște fani agresivi. Am experimentat asta în trecut. Am primit multe comentarii urâcioase în trecut, așa că nu știu ce să spun”.

Marta Kostyuk, cea mai promițătoare jucătoare din Ucraina / FOTO: Imago

Marta a mai abordat un subiect incomod, dacă sportivii ruși și cei bieloruși vor fi primiți la ediția din acest an de la Wimbledon. Anul trecut, accesul le-a fost interzis.

Va fi un moment dificil pentru Wimbledon. Cred că interdicția va rămâne. Nu îmi pot imagina ca cineva din Rusia să câștige turneul, iar familia regală să îi înmâneze trofeul
- Marta Kostyuk

Citește și alte știri de la Australian Open 2023: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.