Meciul Sepsi - FCU Craiova a fost întrerupt în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor. Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV în SuperLiga României, a comentat cazul de la Sf. Gheorghe.
Firma eAD virează în actualul sezonul un total de 28,5 milioane de euro pentru meciurile din SuperLiga. Orlando Nicoară e nemulțumit că disputa de la Sf. Gheorghe nu a fost dusă la bun sfârșit, dar dezavuează comportamentul galeriei oltene.
Deținătorul drepturilor TV, după scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova
„Este mare păcat pentru Craiova. Probabil vor risca pierderea meciului la «masa verde», cu 0-3, iar Craiova chiar începuse foarte bine acest joc. Fotbaliștii nu au nicio vină. Noi vom aștepta un raport al Comisiei Centrale, dar și o poziție de la Liga Profesionistă de Fotbal.
Nu îmi doresc să mai avem astfel de cazuri în România. Acest meci a fost plătit, iar acum nimeni nu îl mai poate viziona.
Însă, suporterii la rândul lor trebuie să înțeleagă că nu mai merge așa. Trebuie să înceteze cu astfel de manifestări că uitați unde se ajunge”, a spus Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV în Liga 1, potrivit Prosport.
Ce prevede regulamentul, după ce Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv
Când au loc scandări xenofobe, el trebuie să urmeze procedura celor trei pași. Chivulete a urmat-o. Primul a fost întreruperea jocului, atenționarea la stația stadionului. Pasul numărul 2 e oprirea jocului timp de 10 minute. A fost și el făcut. Pasul numărul 3, în cazul în care se repetă scandările, oprirea definitivă. Chivulete a urmat pașii conform regulamentelor în vigoare.
Nu făcea acest lucru dacă nu avea argumente. De obicei, presiunea pe arbitru e să mai închidă ochii sau urechile. Vorbim de foarte mult timp despre astfel de incidente. Astea sunt instrucțiunile de la UEFA. Era normal ca la un moment dat să se spargă și buba asta
- Marius Avram, fost arbitru internațional
{{text}}