Altele

Momente penibile la Euro de patinaj artistic: un bărbat transgender de 59 de ani nu s-a putut ține pe patine în ceremonia de deschidere

Articol de Andra Mocanu  —  luni, 30 ianuarie 2023

Campionatele Europene de patinaj artistic au avut loc în Finlanda, între 25 și 29 ianuarie. 

La ceremonia de deschidere, acolo unde oficialii au încercat să facă evenimentul „cât mai divers”, a participat și Minna-Maaria Antikainen, un bărbat transgender în vârstă de 59 de ani, care a făcut înconjurul rețelelor de socializare. Motivul? Acesta nu pare că stăpânește prea bine sportul pe care-l practică. 

Directorul executiv al Asociației finlandeze de patinaj artistic, Outi Wuorenheimo, l-a lăudat pe patinatorul transgender drept o altă victorie pentru diversitatea în acest sport. 

„Patinajul artistic este un sport foarte conservator, cu diverse reguli stricte. În competițiile internaționale, perechile de patinaj de același sex nu sunt permise și nu există nicio categorie pentru patinatorii non-binari. Sper că fiecare țară va începe să lucreze pentru egalitate și diversitate în domeniu. Vrem să schimbăm lumea patinajului artistic, să arătăm că să vorbești despre greutatea unui patinator nu trebuie să fie prioritatea numărul 1, iar sportivii musculoși și sănătoși pot reuși și ei la cel mai înalt nivel. Este important să avem în competiții patinatori cu aspect diferit, de diferite dimensiuni”, a exclamat Wuorenheimo. 

 Conform antrenoarei Helena Tienhaara, Minna-Maaria Antikainen se definește drept „o femeie de gen neutru”. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.