Liga 1

Reacția lui Adrian Mititelu, după ce Victor Pițurcă, vechiul lui inamic, a fost reținut de procurorii DNA: „Sincer, asta îmi doresc”

Adrian Mititelu și Victor Pițurcă, în perioada în care au colaborat în Bănie

Articol de Remus Dinu  —  marţi, 31 ianuarie 2023

Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova, a reacționat pe Facebook, la câteva ore după ce Victor Pițurcă, fostul său angajat din Bănie, cu care a purtat războaie grele de-a lungul timpului, a fost reținut 24 de ore de procurorii DNA

  • CONTEXT: Victor Pițurcă, 66 de ani, a fost reținut 24 de ore și audiat ieri de procurorii DNA, iar azi ar putea fi arestat preventiv pentru 30 de zile, alternativa fiind să fie pus sub control judiciar. 
  • El e acuzat de cumpărare de influență în dosarul măștilor neconforme achiziționate de spitale MApN prin intermediul unei firme a fiului său, Alexandru Pițurcă, o afacere de 2,2 milioane de euro.
  • Dacă e găsit vinovat, fostul selecționer poate fi condamnat la închisoare de la 2 la 7 ani

Finanțatorul juveților, condamnat în trecut la închisoare pentru fapte de corupție, s-a solidarizat cu vechiul său inamic și mărturisește că și-ar dori ca Pițurcă să scape cât mai repede de acuzațiile aduse de procurori. 

Adrian Mititelu, după ce Victor Pițurcă a fost reținut. „Mi-a fost dușman, dar îmi pare rău pentru ce i se întâmplă”

„După sănătate, libertatea este cel mai de preț dar al vieții, din păcate se realizează asta când nu o mai ai! Noaptea asta, Victor Pițurcă și-o petrece la Centrul de Detenție București! Nu-i ușor pentru un om de 67 de ani, nu-i ușor pentru familie, apropiați, etc. 

Dincolo de răutăți și polițe mai vechi, ori mai noi, suferința unora nu trebuie să însemne fericirea altora, indiferent de context și circumstanțe. Mi-a fost dușman Victor Pițurcă, însă îmi pare rău de ceea ce i se întamplă! Sper, cred, că mâine (n.r. - astăzi) judecătorul îl va lăsa să judece în libertate, acasa, lângă familie, alături de nepoți! Sincer, asta îmi doresc!”, a scris Adrian Mititelu, luni seara, pe contul său oficial de Facebook. 

Adrian Mititelu și Victor Pițurcă, conflict celebru în fotbalul românesc

Victor Pițurcă s-a judecat mult timp cu Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, pentru banii cu care a împrumutat clubul dezafiliat în 2011, în perioada în care a antrenat echipa din Bănie. Conflictul dintre Victor Pițurcă și Adrian Mititelu a stat la baza excluderii din fotbal a clubului FC Universitatea Craiova de către FRF și LPF. Deranjat că nu și-a găsit dreptatea la comisiile de la noi, Pițurcă s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

În decembrie 2021, Tribunalul Dolj a decis ca Victor Pițurcă să primească 13 milioane de euro în dosarul de faliment al Fotbal Club U. Craiova S.A., deschis în 2014 vechii societăți a lui Adrian Mititelu.

VIDEO Adrian Mititelu: „Am fost executat, defăimat, umilit, batjocorit!”

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.