Liga 1

Ludovic Orban și Nicolae Ciucă au reacționat în cazul lui Victor Pițurcă: „Cei care încalcă legea să plătească!”

Nicolae Ciucă

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 31 ianuarie 2023

Premierul Nicolae Ciucă și fostul premier, Ludovic Orban, au reacționat în după ce Victor Pițurcă (66 de ani) a fost reținut 24 de ore de DNA.

În perioada menționată în comunicatul DNA cu privire la acuzațiile aduse lui Victor Pițurcă, martie 2020- septembrie 2021, cei doi politicieni ocupau funcții în Guvern. Ludovic Orban a fost prim-ministru, înlocuit ulterior de Florin Câțu, iar Nicolae Ciucă (PNL), actualul premier, era ministrul Apărării.

Acum, cei doi au fost întrebați despre o posibilă implicare în acest caz.

Ludovic Orban și Nicoale Ciucă, reacții după reținerea lui Victor Pițurcă

„Nu știu nimic. Eu nu am mai comunicat cu Victor Piţurcă de mulți ani. În perioada guvernării chiar n-am avut nicio comunicare. Dacă a distribuit măști neconforme în spitale ale Ministerului Apărării, ar trebui să răspundă ministrul Apărării și cei care s-au ocupat de managementul unităților sanitare din zona Ministerului Apărării. Trebuie văzut exact despre ce contract este vorba.

Oricine a încălcat legea și a încercat să profite de pandemie astfel încât să obţină câştiguri ilegale sau nu a distribuit măşti în conformitate cu standardele de calitate trebuie să fie anchetat şi pedepsit, dacă a încălcat legea. Nu am absolut nicio legătură cu subiectul.

Victor Piţurcă a participat doar la manifestarea de la lansarea candidaturii mele la Primăria Capitalei în 2008. Din 2018 nu am comunicat cu domnul Piţurcă”, a declarat Ludovic Orban, citat de Digi24.

„În această perioadă am reuşit doar să citesc informaţia din presă şi am discutat la nivelul instituţiilor. Le-am cerut să pună la dispoziție toate documentele necesare pentru derularea cercetării penale, astfel încât cei responsabili şi toţi cei care încalcă legea să plătească”, a spus Ciucă, pentru sursa citată.

FOTO. Victor Pițurcă, adus încătușat la sediul DNA

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.