Liga 1

Gigi Nețoiu, despre situația lui Pițurcă: „Am rezolvat problema cu COVID-ul și a rămas el vinovatul?”

+5 Foto
Gigi Nețoiu

Articol de Iosif Popescu (video), Cătălin Stroia  —  Tuesday, 31 January 2023

Gigi Nețoiu, fostul conducător de la FC Universitatea Craiova și Dinamo, condamnat în trecut în „Dosarul Transferurilor”, îi ia apărarea lui Victor Pițurcă, cel care și-a petrecut noaptea trecută în arest, iar între timp a fost eliberat. Fostul selecționer e acuzat de cumpărare de influență în dosarul măștilor neconforme achiziționate de spitale MApN în timpul pandemiei. 

Prezent la stadion pentru duelul FC Voluntari - CFR Cluj 0-1, Nețoiu a dat nas în nas cu presa la finalul meciului. Inevitabil, a fost întrebat despre situația lui Victor Pițurcă, unul dintre apropiații săi. Fostul șef al Craiovei n-a stat prea mult pe gânduri și s-a solidarizat cu antrenorul de 66 de ani.

+5 Foto
Gigi Nețoiu / Captură GSP Video

Cred 100% în nevinovăția lui. E o chestie... am rezolvat problema cu COVID-ul și a rămas Pițurcă vinovatul?! E o chestie regretabilă ce i se întâmplă, dar sunt sigur că e nevinovat”, a spus Nețoiu, luni seara, la plecarea de la stadionul din Voluntari. 

Între timp, Pițurcă a primit o veste bună: procurorii nu au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile. Ar putea fi cercetat sub control judiciar.

VIDEO. Gigi Nețoiu sare în apărarea lui Victor Pițurcă

>

Ce a însemnat Gigi Nețoiu în fotbalul românesc?

Nețoiu fost patron la Rocar în a doua jumătate a anilor '90, după care a condus Universitatea Craiova între 2000 și 2002. N-a reușit nimic notabil în Bănie, iar în vara lui 2000 a plecat de bunăvoie, cu mulți jucători, la Dinamo, unde a devenit acționar. A fost considerat unul dintre liderii „Cooperativei” din fotbalul românesc.

În 2014 a fost condamnat la închisoare în Dosarul Transferurilor, ispășind un an, 9 luni şi 20 de zile din pedeapsa de 3 ani şi 4 luni.

Nețoiu nu mai e în prim plan nici în fotbal, nici în afaceri, deși acum câțiva ani s-a tot vorbit de o nouă implicare în sport, poate chiar o revenire spectaculoasă la Dinamo, alături de Borcea. „Comandantul” s-a ținut departe de fotbal, mai vine, din când în când, la meciuri doar la Voluntari, mai ales că e prieten foarte bun cu primarul Pandele.

VIDEO Viorel Ilinca, despre cum a plecat Nețoiu cu toți fotbaliștii la Dinamo și comedia transferului lui Claudiu Niculescu

>

Citește și alte știri despre Victor Pițurcă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.