Marian Iancu (57 de ani), fostul patron al Politehnicii Timișoara, cu apariții televizate din ce în ce mai dese în ultima perioadă, a comentat scandalul izbucnit în week-end la confruntarea Sepsi - FCU Craiova, partidă oprită de arbitrul Andrei Chivulete din cauza scandărilor de natură xenofobă ale ultrașilor olteni.
- Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor olteni.
- Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, miercuri, pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga
Eliberat vara trecută din închisoare, fostul patron de pe Bega a început să simtă din nou gustul aparițiilor la TV. Astăzi, după ce a vorbit despre dosarul în care e implicat Victor Pițurcă, Iancu a trecut și la evenimentele controversate de la Sfântu Gheorghe.
Marian Iancu: „Arbitrul n-are nicio scuză că a oprit meciul”
„Suporterii ar fi trebuit să fie scoși din tribune, nu trebuia ca meciul să fie oprit. A fost un exces de zel (n.r. - din partea arbitrului), nu poți crea un asemenea precedent. Știe toată lumea că galeria e slobodă în tribune, dar arbitrul n-are nicio scuză că a oprit meciul. Jocul trebuia suspendat până la momentul în care Jandarmeria îi scoatea din tribune pe fani, apoi putea continua.
Ce scandări xenofobe? Punem gaz pe foc. Nimeni nu e de acord să se perpetueze o asemena situație, dar se știe, se întâmplă în tribune lucruri mult mai grave. S-au bătut, s-a lăsat cu răniți. (...) Emoțiile create în jurul meciurilor de fotbal vor derapa, au derapat și derapează în continuare. De asta e și frumos fotbalul”, a spus Marian Iancu, la Pro Arena.
Marian Iancu în fotbalul românesc:
Marian Iancu a făcut investiții uriașe la Poli Timișoara, a plătit salarii exorbitante unor antrenori și fotbaliști cu cotă. A făcut și performanțe, vezi eliminarea lui Șahtior Donețk în 2009 (0-0 și 2-2), în Liga Campionilor. În campionat însă, n-a izbutit să aducă titlul mult visat. S-a oprit de două ori pe 2, în 2009 și în 2011.
- a condus clubul Poli Timișoara mai bine de 6 ani: a preluat societatea în iarna lui 2005.
- a investit sume colosale, însă nu a câștigat niciun trofeu: a fost de două ori vicecampioană și de două ori în finala Cupei României.
- în 2011, Poli n-a primit licența de Liga1 și a fost retrogradată la masa verde.
- Iancu a fost ulterior condamnat la 12 ani de închisoare, în 2014, pentru comiterea mai multor infracțiuni, el ieșind abia acum din spatele gratiilor.
Marian Iancu a fost condamnat în 2014 la 12 ani de închisoare. Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, el a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici. Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.
22 de milioane de euroa fost doar cuantumul sumelor de transfer pe care Iancu le-a achitat în perioada în care a activat la Timișoara
{{text}}