Fotbal   •   Liga 1   •   SEPSI - FCU CRAIOVA

Marian Iancu a intrat în direct și găsit vinovatul pentru haosul de la Sepsi - FCU Craiova: „N-are nicio scuză!”

Marian Iancu. Sursă foto: GSP

Articol de Remus Dinu   —  marţi, 31 ianuarie 2023

Marian Iancu (57 de ani), fostul patron al Politehnicii Timișoara, cu apariții televizate din ce în ce mai dese în ultima perioadă, a comentat scandalul izbucnit în week-end la confruntarea Sepsi - FCU Craiova, partidă oprită de arbitrul Andrei Chivulete din cauza scandărilor de natură xenofobă ale ultrașilor olteni

Eliberat vara trecută din închisoare, fostul patron de pe Bega a început să simtă din nou gustul aparițiilor la TV. Astăzi, după ce a vorbit despre dosarul în care e implicat Victor Pițurcă, Iancu a trecut și la evenimentele controversate de la Sfântu Gheorghe.

Marian Iancu: „Arbitrul n-are nicio scuză că a oprit meciul”


„Suporterii ar fi trebuit să fie scoși din tribune, nu trebuia ca meciul să fie oprit. A fost un exces de zel (n.r. - din partea arbitrului), nu poți crea un asemenea precedent. Știe toată lumea că galeria e slobodă în tribune, dar arbitrul n-are nicio scuză că a oprit meciul. Jocul trebuia suspendat până la momentul în care Jandarmeria îi scoatea din tribune pe fani, apoi putea continua. 

Ce scandări xenofobe? Punem gaz pe foc. Nimeni nu e de acord să se perpetueze o asemena situație, dar se știe, se întâmplă în tribune lucruri mult mai grave. S-au bătut, s-a lăsat cu răniți. (...) Emoțiile create în jurul meciurilor de fotbal vor derapa, au derapat și derapează în continuare. De asta e și frumos fotbalul”, a spus Marian Iancu, la Pro Arena. 

Marian Iancu în fotbalul românesc: 

Marian Iancu a făcut investiții uriașe la Poli Timișoara, a plătit salarii exorbitante unor antrenori și fotbaliști cu cotă. A făcut și performanțe, vezi eliminarea lui Șahtior Donețk în 2009 (0-0 și 2-2), în Liga Campionilor. În campionat însă, n-a izbutit să aducă titlul mult visat. S-a oprit de două ori pe 2, în 2009 și în 2011.


  • a condus clubul Poli Timișoara mai bine de 6 ani: a preluat societatea în iarna lui 2005.
  • a investit sume colosale, însă nu a câștigat niciun trofeu: a fost de două ori vicecampioană și de două ori în finala Cupei României.
  • în 2011, Poli n-a primit licența de Liga1 și a fost retrogradată la masa verde.
  • Iancu a fost ulterior condamnat la 12 ani de închisoare, în 2014, pentru comiterea mai multor infracțiuni, el ieșind abia acum din spatele gratiilor.

Marian Iancu a fost condamnat în 2014 la 12 ani de închisoare. Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, el a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici. Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.

22 de milioane de euroa fost doar cuantumul sumelor de transfer pe care Iancu le-a achitat în perioada în care a activat la Timișoara

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.