Liga 1

Nelu Varga a pierdut cei mai mulți bani în fotbal » Comparație cu Gigi Becali și Mihai Rotaru

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu, Liviu Manolache  —  miercuri, 01 februarie 2023

Și CFR, și FCSB depind de patroni. Dan Petrescu e convins că ratarea titlului în sezonul acesta nu ar clătina serios economia clubului, însă Clujul depinde de calificarea în grupele unei cupe europene, altfel problemele economice deja existente ar deveni critice.

  • CFR Cluj - FCSB e programat duminică, 5 februarie, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe OrangeSport, PrimaSport și DigiSport

Pentru concurența spectaculoasă pe care CFR și FCSB au purtat-o în anii aceștia au plătit Ioan Varga și Gigi Becali. Cluburile au fost în permanență dependente de injecțiile financiare ale patronilor și viitorul lor depinde tot mai mult de disponibilitatea proprietarilor de a investi în continuare.

Varga a pierdut deja aproape 26 de milioane de euro în fotbal. El a insistat în declarațiile publice că are încredere că-și va recupera banii în curând, din premiile UEFA și din vânzarea câtorva jucători. Realitatea e că rezultatele foarte bune nu i-au ajutat pe vișinii să exporte fotbaliști în schimbul unor sume semnificative. 

Tot Becali a vândut cel mai bine, el a luat 11 milioane de euro doar în schimbul lui Man, pe care l-a vândut la Parma. Și Gigi e pe minus acum, la sfârșitul anului 2021 avea de recuperat cinci milioane de euro de la propriul club.

Și Mihai Rotaru a pierdut bani

Într-o mare pierdere se află și Mihai Rotaru, proprietarul Universității Craiova. El a pierdut 12 milioane de euro de când s-a implicat în fotbal, o sumă pe care n-o vrea crescută. 

Rotaru a insistat în ultima vreme că nu acceptă să piardă și mai mulți bani și că măcar de acum înainte societatea ar trebui să se finanțeze fără ca el să mai scoată bani din buzunare. Afaceristul speră să iasă din fotbal cât mai curând, doar că nu a izbutit până acum să găsească un finanțator dispus să-și asume soarta clubului. 

„Vreau să ies, dar nu las echipa de izbeliște, i-aș ceda-o doar cuiva care ar putea să ducă activitatea mai departe", a explicat el.

VIDEO Totul despre CFR Cluj - FCSB

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.