Liga 1

Mititelu a vorbit cu Pițurcă: „O spun cu sufletul curat” + „Vrea 7 milioane de euro de la mine”

Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, e de partea lui Victor Pițurcă, fostul său angajat din Bănie, cu care a purtat războaie grele de-a lungul timpului, în dosarul măștilor neconforme trimise către MAPN

Articol de Alexandru Barbu  —  Wednesday, 01 February 2023

Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, e de partea lui Victor Pițurcă, fostul său angajat din Bănie, în dosarul măștilor neconforme trimise către MAPN. Mititelu susține că a vorbit recent cu fostul selecționer al României, deși au purtat războaie grele de-a lungul timpului.

CAZUL PE SCURT:

  • Fostul selecționer Victor Pițurcă, plasat sub control judiciar, e acuzat de cumpărare de influență în dosarul măștilor neconforme achiziționate de spitale MApN
  • Prin acest contract, o firmă a fiului său, Alexandru Pițurcă, a încasat 2,2 milioane de euro. Juniorul a fost audiat și el marți la sediul DNA și a fost reținut pentru 24 de ore
  • Dacă va fi găsit vinovat, Victor Pițurcă poate fi condamnat la închisoare de la 2 la 7 ani!

Adrian Mititelu, alături de Victor Pițurcă: „Tot timpul l-am simpatizat”

„Mi se pare normal ca un om care nu prezintă niciun pericol să se apere în libertate. Mie mi-a făcut mult rău. Despărțirea clubului în două și dușmăniile din Craiova i se datorează lui Pițurcă în proporție de 99%, e omul care a creat această nebunie în oraș, omul care a instigat suporterii în 2011 să se răzvrătească împotriva mea, faptele lui au dus la dezafiliere. 

Dar eu tot timpul l-am simpatizat pe omul Victor Pițurcă. A fost instigat și el de unii și de alții. Nu sunt supărat pe el. Am sufletul curat față de el, m-am bucurat că e acasă și că fiul lui e acasă și că e bine. Și o spun cu sufletul curat, sunt sincer. Am și vorbit cu el înainte de aceste evenimente, mi-a părut rău pentru ce i s-a întâmplat și m-am bucurat când a fost eliberat”, a declarat Mititelu la Pro Arena.

Victor Pițurcă vrea să obțină 7 milioane de euro de la Adrian Mititelu

Totuși, Mititelu a ținut să precizeze că Pițurcă încă e în proces cu FCU Craiova: „Și acum umblă pe la TAS, vrea să obțină 7 milioane de euro și de la noul club, după ce fostul club a intrat în faliment tot din cauza lui. Instanțele sportive din România i-au respins cererea”.

Adrian Mititelu și Victor Pițurcă, dispută celebră în fotbalul românesc

Victor Pițurcă s-a judecat mult timp cu Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, pentru banii cu care a împrumutat clubul dezafiliat în 2011, în perioada în care a antrenat echipa din Bănie. Conflictul dintre Victor Pițurcă și Adrian Mititelu a stat la baza excluderii din fotbal a clubului FC Universitatea Craiova de către FRF și LPF. Deranjat că nu și-a găsit dreptatea la comisiile de la noi, Pițurcă s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

În decembrie 2021, Tribunalul Dolj a decis ca Victor Pițurcă să primească 13 milioane de euro în dosarul de faliment al Fotbal Club U. Craiova S.A., deschis în 2014 vechii societăți a lui Adrian Mititelu.

VIDEO. Victor Pițurcă a părăsit sediul DNA. Gestul făcut de fostul selecționer al României când a fost întrebat dacă a dat șpagă

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.