Opinii

Jos Djokovici, titan inferior!

Articol de Traian Ungureanu  —  joi, 02 februarie 2023

Să uităm Open-ul australian! A câștigat tenismenul greșit. Novax Djokovid e inacceptabil pentru că e pătat de propriile convingeri și nu știe să se facă preș. 

Pentru asta a fost deportat la ediția trecută, când eroismul guvernului australian a evitat moartea a milioane de oameni amenințați de racheta unui sârb. Spre rușinea lui, Djokovici a câștigat al 22-lea Grand Slam, dar rămâne dușmanul științei și, mai grav, fiul lui Srdjan, adeptul lui Putin.

Cum am ajuns aici, adică nicăieri? Cum am ajuns să lichidăm respectul pentru valoare și să disprețuim insistența ei în fața adversității? Răspunsul e: din spirit de turmă și din prostie ambalată în virtute. 

Căci traficul de insulte care trece, azi, drept discernământ și dragoste de sport a devenit posibil numai după ce Djokovici a fost demonizat în folos public. Da, astăzi suntem toți niște palavragii otrăviți, dar deruta a fost declanșată de cineva anume. 

De supermenii care dețin drepturile de difuzare ale binelui și adevărului absolut. Ei au lovit primii și ei au dezlănțuit nevroza în care ne scăldăm cu delicii turbate.

Djokovici a răspuns câștigând la pas Openul. Cu o excepție: jocul în care l-a dezintegrat sistematic pe australianul De Minaur. Întrebat de Jim Courier de ce a ținut să facă asta, Djokovici a răspuns: „Pentru că asta am vrut!”. 

Răspuns crâncen și, până la urmă, nesportiv. Resentimentul mustește și nu e nimic de făcut. Lumea cu toate sporturile, artele, celebritățile și anonimii ei mustește de resentiment. Așa arată rezultatul scufundării în ura moșită de ascensiunea moraliștilor.

Novak Djokovic // sursă foto: Imago Images

Dar Open-ul australian nu contează. Viitorul e luminos și inevitabil. Pe 28 august începe Openul Statelor Unite. Mai precis, Openul Moderna. Turneul are onoarea să fie sponsorizat de Moderna, producătoarea minunatului vaccin suspendat de guverne și fugărit de anchete. 

Vom avea și o eroină net superioară primitivului Djokovici: Billie Jean King. Doamna King, Regina virtuții, a luat banii pe un clip în care glorifică rolul istoric al companiei Moderna. 

În sfârșit! Cineva ne arată calea dreaptă. În tenis și în viață. Slava King! Slava Moderna! Jos Djokovici, titan inferior!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.