Liga 1

Bătăi de cap pentru Hagi și Neagoe înainte de Farul - Universitatea Craiova » Ce probleme au

Articol de Aurelian Botezatu, Liviu Manolache  —  joi, 02 februarie 2023

CS Universitatea Craiova scapă la derby-ul cu Farul (luni, de la 20:00) de Denis Alibec, cel mai în formă jucător al dobrogenilor, 10 goluri în acest sezon, dar și de Dragoș Nedelcu, amândoi suspendați. Eugen Neagoe are și el 6 oameni la limita suspendării.

Două dueluri de gală propune etapa a 24-a. Primul în Gruia, CFR - FCSB, duminică, apoi Farul - Universitatea Craiova, luni. 

Cel din urmă este interesant nu doar pentru că e unul „la vârf", ci văzut și din perspectiva strategiilor la care vor apela cei doi antrenori, Gică Hagi, respectiv Eugen Neagoe. Motivul? Amândoi se confruntă cu probleme serioase de personal.

„Regele" va fi „văduvit" de aportul celui mai bun om al său în acest sezon: Denis Alibec. Golgheterul constănțenilor și MVP-ul partidei câștigate pe National Arena, contra FCSB-ului (3-2), le-a înscris un gol roș-albaștrilor, dar a și încasat un „galben", al 7-lea în această stagiune, și este suspendat cu CSU. Tot duminică a văzut și Dragoș Nedelcu un avertisment de aceeași culoare, al 4-lea la număr, și va vedea și el meciul cu juveții din tribună.

Alibec 10, Ivan 6

Pentru olteni, mai ales absența lui Denis e un avantaj. În 23 de etape, Farul a înscris 26 de goluri cu oamenii de la mijloc în sus, 8 la număr. Cele mai multe, Alibec: 10. Craiova, la rându-i, doar 22, semnate tot de 8 jucători. Golgheter, Andrei Ivan: 6 reușite. 

Diferența de 4 goluri dintre cele două echipe este, practic, diferența dintre cei doi oameni de gol.

Dar oltenii au și ei problemele lor. Inclusiv cu cartonașele! Fundașul Nicușor Bancu și mijlocașul ofensiv Ștefan Baiaram, unul dintre cei 8, cu 3 reușite, sunt indisponibili. Apoi, Neagoe are nu mai puțin de 6 jucători amenințați cu suspendarea. 

Paul Papp a acumulat 6 „galbene", iar Vladimir Screciu, Bogdan Vătăjelu, Andrei Ivan, Valerică Găman și Giedrius Arlauskis, câte trei.

Dacă Pap n-a jucat în niciunul din primele două meciuri ale anului, la 0-1 cu FC Botoșani și la 2-0 cu FC Hermannstadt, restul sunt titulari „la zi". 

Astfel că, pentru „Geană", duelul de la Ovidiu se anunță o mare provocare și din punctul de vedere al alcătuirii echipei. După Farul, pe alb-albaștri îi așteaptă CFR, pe „Oblemenco", și FCSB, pe Arena Națională.

9e nota primită de Alibec în Gazetă, pentru evoluția din meciul cu FCSB

7puncte e diferența în clasament dintre Farul (48p), locul secund, și Universitatea Craiova (41p), locul 5

Alibec? Fantastic! A fost cel mai bun de pe teren. A făcut diferența. Când el joacă bine, și noi jucăm bine. Bineînțeles că și naționala are nevoie de el, dar mai ales Farul are nevoie de el. 

- Gheorghe Hagi, antrenor Farul

VIDEO Totul despre Rapid - FC Voluntari

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.