Liga 1

Infiltrare în galeria lui Sepsi? Ce susține Dioszegi: „10 inși îmbrăcați în negru. Cea mai mare rușine a mea”

O parte din galeria lui Sepsi OSK la finala Cupei României // sursă foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 02 februarie 2023

Laszlo Dioszegi, patronul de la Sepsi OSK, s-a declarat împotriva gestului comis de unii fani din galeria clubului la finala Cupei României: „Cea mai mare rușine a mea”.

Pe 19 mai 2022, la finala Cupei României din sezonul trecut, Sepsi OSK - FC Voluntari 2-1, o parte dintre ultrașii echipei din Sf. Gheorghe s-au întors cu spatele în momentul intonării imnului României.

Acum, în contextul scandalului de xenofobie care a dus la suspendarea meciului dintre Sepsi OSK și FCU Craiova, patronul Laszlo Dioszegi a fost întrebat despre acel moment.

Laszlo Dioszegi, despre gestul ultrașilor de la finala Cupei României: „Au fost 10 inși din Ungaria”

Dioszegi susține că a fost vorba despre câțiva fani maghiari „infiltrați” în galeria lui Sepsi. El s-a declarat împotriva acelui gest și împotriva scandării „Ria, Ria, Ungaria”, auzită uneori la meciurile covăsnenilor.

„Este cea mai mare rușine a mea! Am explicat și atunci, au fost 10 inși îmbrăcați în negru, pe spatele lor scria «Ferencvaros». Mie nu-mi trebuie să vină nicio galerie din Ungaria, care face lucruri nelalocul lor, să ne ajute.

Eu m-am delimitat de asta în minutul 0. Au fost 5.000 de suporteri îmbrăcați în roșu și alb care au stat cuminte și n-au provocat. Doar 10, care au venit din altă țară. Nu putem avea o pată pusă pe noi pentru asta”, a precizat Dioszegi la Pro Arena.

„Suporterii noștri au strigat «Ria, Ria, Ungaria» (n.r. - la meciul cu FCU Craiova), dar asta nu este xenofobie, nu este rasism. Nu trebuie să strige chestia asta, dar de aici până la rasism, ură și xenofobie e mult”, a adăugat patronul lui Sepsi OSK.

Laszlo Dioszegi, patron Sepsi OSK

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.