Campionate

Senzațional » În SUA, o echipă din liga a 5-a engleză a ajuns mai populară decât Real Madrid și Napoli

Partida Wrexham - Sheffield United, scor 3-3, din „16”-imile Cupei Angliei a făcut furori în SUA, fiind mai interesant pentru americani decât meciurile disputate duminică de Real Madrid sau Napoli.

Articol de Alexandru Barbu  —  joi, 02 februarie 2023

Partida Wrexham - Sheffield United, scor 3-3, din „16”-imile Cupei Angliei a făcut furori în SUA, fiind mai interesantă pentru americani decât meciurile disputate duminică de Real Madrid, Napoli sau Borussia Dortmund. 

Wrexham evoluează în al 5-lea eșalon al fotbalului britanic, dar reprezintă o atracție pentru fanii fotbalului din Statele Unite. Motivele?

  • În primul rând, la micuțul club galez sunt acționari Ryan Reynolds și Rob McElhenney, celebrii actori de la Holywood. 
  • Apoi, serialul american „Welcome to Wrexham”, care documentează evenimentele din jurul echipei clasate pe locul doi în National League, a devenit foarte popular în State, relatează World Soccer Talk.

Wrexham, mai populară în SUA decât Real Madrid, Napoli sau Borussia Dortmund

Wrexham - Sheffield United a produs spectacol în Cupa Angliei. Partida s-a terminat la egalitate, 3-3, și se va rejuca marți, 7 februarie. Finalul, dramatic: Wrexham a marcat pentru 3-2 în minutul 86, dar a fost egalată în prelungiri, minutul 90+5!

Deși audiențele nu au fost făcute publice, sursa citată scrie că partida de pe „Racecourse Ground” a făcut furori, fiind cel mai urmărit meci de fotbal de duminică de pe toate platformele ESPN, depășind astfel partide mult mai atractive la prima vedere, ca Real Madrid - Real Sociedad 0-0, PSG - Reims 1-1, Napoli - AS Roma 2-1 sau Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 0-2.

În SUA, toate meciurile din FA Cup sunt transmise de către serviciul de streaming ESPN+.

Potrivit departamentului de comunicare ESPN, audiențele pentru primul tur din FA Cup au crescut cu 85% față de anul trecut, în timp ce interesul pentru runda a doua a crescut cu 858%. Această creștere ar fi datorată popularității de care Wrexham beneficiază acum în SUA.

Ryan Reynolds: „Meciul era prea popular ca să-l terminăm duminică”

„A fost atât de popular acest meci, încât am decis în minutul 95 să facem și partea a doua”, a glumit Ryan Reynolds pe Twitter după partidă, aluzie la golul primit de formația lui în prelungirile duelului cu Sheffield United. Conform regulamentului FA Cup, meciul cu locul 2 din Championship se va rejuca.

2020este anul în care Ryan Reynolds și Rob McElhenney au preluat clubul galez

Rezumatul VIDEO al partidei Wrexham - Sheffield United 3-3

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.