Liga 1

UTA se scufundă » Chindia a câștigat pe final, după o mare greșeală a portarului arădean

Chindia - UTA // foto: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 03 februarie 2023

Chindia a câștigat cu UTA, scor 2-1, în primul meci al etapei #24 din Superliga. Arădenii au ajuns la 14 meciuri consecutive fără victorie în campionat. Nu au mai câștigat în Liga 1 din septembrie.

Pe un teren prost la Ploiești, cele două echipe au oferit un meci bogat în faze de poartă. Prima șansă a avut-o UTA, în minutul 8. Postolachi a ajuns singur cu portarul Căbuz și a decis să îi paseze lui Milosevic, care nu a ajuns la minge și nu a putut trimite în poarta goală.

Câteva momente mai târziu, Chindia a deschis scorul. Neguț i-a dat o pasă liftată lui Cooper, care l-a învins cu sânge rece pe Iacob. Atacantul târgoviștenilor a marcat din nou 15 minute mai târziu, însă reușita a fost anulată pentru o poziție de ofsaid.

UTA a egalat în minutul 31. Postolachi a pătruns bine în flancul stâng, a pasat în centrul careului, de unde Ubbink a șutat la colțul scurt și la învins pe Căbuz. Și UTA avut un gol anulat, înainte de pauză. Milosevic marcase, dar reușita a fost anulată pentru un fault în atac.

Chindia s-a impus pe final, după greșeala lui Iacob

La 5 minute de la startul reprizei secunde, UTA a avut o mare ocazie, prin Paul Anton. Mijlocașul a tras în bară din interiorul careului. Postolachi, foarte activ pe parcursul meciului, ar fi putut marca la rândul său în minutul 54. A trimis bine cu capul din apropierea porții și doar reflexul fantastic al lui Căbuz a salvat-o pe Chindia.

În ciuda dominării arădenilor, Chindia a marcat golul victoriei în minutul 81. Neguț a înscris din 7 metri, după gafa lui Iacob. Portarul de la UTA a respins un șut al lui Dulca exact la căpitanul Chindiei.

Clasamentul din Superliga

UTA a rămas în continuare pe locul 15, retrogradabil, la 3 puncte în spatele lui U Cluj, echipa de pe ultimul loc de baraj. Chindia a urcat pe 8, cu 28 de puncte.

FINAL » Chindia - UTA 2-1

Chindia - UTA, echipe de start: 

CHINDIA (4-2-3-1): Căbuz - Căpușă, Corinus, Boldor, Ad. Ioniță - Vorobjovas, Dulca - Neguț, Popadiuc, D. Popa - Cooper
Rezerve: D. Moldovan - Perianu, A. Șerban, Dumitrașcu, Chamed, Akhmatov, C. Dinu, Orozco, Buș
Absenți: Celea (suspendat), Grubac (accidentat)
ANTRENOR: Anton Petrea

UTA (3-5-2): Iacob - Erico, Benga, Hoxhallari - Benzar, Anton, Batha, Ubbink, Pop - Milosevic, Postolachi
Rezerve: Balauru - Vukcevic, Dobrescu, Chindriș, Marrone, Cascini, Stahl, Barbosa, Keșeru
Absent: Abeid (suspendat)
ANTRENOR: Laszlo Balint

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești) 
Arbitru: Horia Mladinovici; A1: Bogdan Gheorghe; A2: Stelian Slabu; VAR: Lucian Rusandu; AVAR: Andrei Moroiță

Mai multe știri din Superliga: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.