Liga 1

Ce vor Sergiu Hanca și Ionuț Vînă de la CS Universitatea Craiova » Avocatul a dezvăluit tot

Ionuț Vînă (27 de ani) și Sergiu Hanca (30 de ani) ar dori salariile până la finalul înțelegerii cu CS Universitatea Craiova, iar fostul dinamovist cere și o despăgubire de două milioane de euro.

Articol de Andrei Petrescu  —  Friday, 03 February 2023

Ionuț Vînă (27 de ani) și Sergiu Hanca (30 de ani) ar dori salariile până la finalul înțelegerii cu CS Universitatea Craiova, iar fostul dinamovist cere și o despăgubire de două milioane de euro. Asta a susținut avocatul celor doi fotbaliști aflați în litigiu cu CS Universitatea Craiova, într-un dialog cu GSP.ro.

  • CONTEXT: Ionuț Vînă și Sergiu Hanca au considerat că nu le-a fost respectat contractul atunci când au fost trimiși să se pregătească separat de echipă și au pornit procesul;
  • Memoriile lor au fost respinse miercuri de Comisia de Soluționare a Litigiilor de la FRF;
  • Vînă și Hanca pot face recurs în România la decizia comunicată miercuri de CNSL, iar în eventualitatea unui nou verdict nefavorabil, au posibilitatea de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Sergiu Hanca are contract cu Universitatea Craiova până la finalul sezonului 2024/2025 și primește unul dintre cele mai mari salarii din lot, 25.000 de euro/lunar. Pe lângă această sumă, Hanca mai vrea două milioane de euro, clauza de reziliere unilaterală justă.

Din informațiile Gazetei, și Ionuț Vînă are contract tot până în vara lui 2025, cu un salariu de 10.000 de euro/lunar.

Universitatea Craiova contraatacă în cazul lui Hanca și Vînă: „TAS nu poate decât să respingă cererea”

„Un avocat specializat în drept sportiv ne-a explicat procedura: Tribunalul de Arbitraj Sportiv constată corectitudinea unei notificări de încetare a unui contract de activitate sportivă, cu sau fără justă cauza.

Concret, în situația în care un jucător apreciază că un club și-a încălcat obligațiile contractuale sau regulamentele FRF, acesta are opțiunea de a trimite o notificare prin care denunță unilateral cu justă cauza (cu motive temeinice) contractul de activitate sportivă încheiat cu clubul.

Ulterior, TAS analizează corectitudinea notificării de încetare cu justă cauza a contractului, respectiv existența acestor motive de încalcare a contractului sau a regulamentelor de către club. Analiza TAS privește corectitudinea notificării de reziliere.

În concluzie, în lipsa acestei notificări de reziliere, TAS nu poate decât să respingă cererea jucătorilor. Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu poate rezilia un contract, doar jucătorul poate face acest lucru, denunțarea fiind un act unilateral care aparține doar parților", a explicat un conducător al Universității pentru GSP.

VIDEO. Cele mai interesante informații înainte de Farul - CS Universitatea Craiova

>

Citește și alte știri din fotbalul românes: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.