Campionate

Surpriză uriașă în Turcia: Mesut Ozil s-a retras brusc din fotbal, după ce ieri fusese titular la İstanbul Başakşehir!

+21 Foto
Mesut Ozil/ foto Guliver/GettyImages

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 03 februarie 2023

Mesut Ozil (34 de ani) a decis să se retragă din fotbal, a doua zi după a jucat pentru Bașakșehir în înfrângerea cu Kayserispor, scor 0-1.

Mijlocașul ofensiv i-a luat prin surprindere pe cei de la Bașakșehir în dimineața zilei de vineri, când i-a anunțat dintr-o dată că vrea să se retragă, potrivit turcilor de la odatv4.com.

Ozil a decis să se retragă din fotbal

Ozil jucase o repriză împotriva lui Kayserispor, din postura de titular, joi seara. A fost schimbat la pauză, la scorul de 0-0. A doua zi, din cauza faptului că a simțit că nu mai poate face față din punct de vedere fizic, a decis să pună stop carierei de fotbalist, informează sursa citată.

El nu s-a prezentat la antrenamentul de vineri dimineață, iar primii care i-au aflat decizia au fost colegii săi. Clubul Bașakșehir îi va rezilia contractul campionului mondial din 2014.

Fostul internațional german juca la Bașakșehir din vara lui 2022. Venise liber de contract, după o despărțire cu scântei de Fenerbahce. A mai jucat de-a lungul carierei la Arsenal, Real Madrid, Werder Bremen și Schalke.

Cea mai bună perioadă a avut-o la Real Madrid, unde a fost titular incontestabil între 2010 și 2013. A cucerit La Liga alături de madrileni în 2012, remarcându-se în special prin pasele magice date în jumătatea adversă de teren. Ozil este considerat unul dintre cei mai creativi mijlocași ai generației sale

Mesut a jucat 92 de meciuri pentru naționala Germaniei, alături de care a cucerit Campionatul Mondial din 2014.

23 de goluria marcat Mesut Ozil pentru naționala de seniori a Germaniei

Cele mai reprezentative imagini din cariera lui Mesut Ozil

+21 Foto
foto: Guliver/GettyImages

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.