Liga 1

Atmosferă dezolantă la Craiova, după decizia fără precedent a lui Mititelu » Cine a pătruns în tribune la meciul cu U Cluj

+22 Foto
Adrian Mititelu, finanțatorul celor de la FCU Craiova, a decis ca meciul cu U Cluj, programat astăzi, de la ora 20:00, să se dispute fără spectatori, din cauza conflictului cu Peluza Sud 1997.

Articol de Eduard Apostol, Raed Krishan (foto), Andrei Petrescu, Valentin David (video)  —  Friday, 03 February 2023

Adrian Mititelu, finanțatorul celor de la FCU Craiova, a decis ca meciul cu U Cluj, programat astăzi, de la ora 20:00, să se dispute fără spectatori, din cauza conflictului cu Peluza Sud 1997. Hotărârea a fost respectată, iar peisajul din jurul stadionului este unul straniu. În tribune au voie oficialii, presa și invitații cluburilor, pe bază de tabel.

Frig tare în Bănie în această seară! Senzația de frig este amplificată de străzile pustii din centrul urbei, lumea trăgând fie pe la casele ei, fie pe la un restaurant, două. Pustiu în aria fostului ”Central”! 

VIDEO. Atmosferă dezolantă la FCU Craiova - U Cluj 

>

După beția de culori din preajma Sărbătorilor, Craiova este pe silențios. Roșul și albastrul girofarurilor câtorva mașini de poliție din zona stadionului, câțiva polițiști și stewarzi care se chinuie cu vremea rece de afară, nu cu perspectiva unor evenimente violente. Nici picior de suporter, cel puțin momentan, prin imediata proximitate a complexului sportiv.

Bolidul lui Adrian Mititelu este parcat cuminte în fața sediului clubului, în centrul orașului, unde în afara câtorva taximetriști e liniște deplină. La stadion au sosit câțiva invitați ai cluburilor, se intră pe bază de tabel. 

Ca la un meci cu ”tribunele goale”, fotbalul suporterilor a ajuns să fie interzis, ca efect de bumerang a ceea ce s-a întâmplat duminica trecută la Sfântu Gheorghe. Efectul scandărilor xenofobe s-a transpus în scoaterea la suprafață a războiului intern de la FC Universitatea. 

Familia Mititelu este în conflict cu o parte a ultrașilor, ca de obicei în astfel de situații pierde spectacolul oferit de bunul cel mai de preț al unei grupări, fanii.

Mititelu a închis stadionul de frica ultrașilor!

Adrian Mititelu a luat o decizie fără precedent în războiul cu suporterilor din Peluza Sud. El a anunțat că interzice accesul spectatorilor la partidelor de pe teren propriu ale echipei sale, pe o perioadă nedeterminată!

Tensiunile în Bănie au atins cote alarmante după incidentele provocate de galeria olteană, etapa precedentă, la meciul cu Sepsi, întrerupt în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe. Finanțatorul FCU îi acuză pe unii lideri ai Peluzei Sud de șantaj și amenințări.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.