Daniel Sandu (30 de ani), Head of Scouting la Rapid, a povestit cum i-a descoperit pe Mattias Kait (24 de ani), Xian Emmers (23 de ani), Jayson Papeau și Funsho Bamgboye (24 de ani).
Daniel Sandu, fost fotbalist în ligile inferioare, s-a reorientat rapid când a realizat că nu poate face pasul la următorul nivel. A lucrat ca analist sportiv pentru cluburi din zona flamandă, apoi a urmat un master de managament sportiv la Bordeaux și cursuri de scouting în Anglia. Totul a pornit de la pasiunea pentru celebrul joc Football Manager.
Daniel Sandu, Head of Scouting la Rapid: „Jobul meu reprezintă scăderea marjei de eșec într-un transfer”
„Conducerea îmi trasează anumite detalii, iar eu identific jucătorii cu profilul și detaliile respective. Baza de date se îmbunătățește constant. Departamentul este la început, dar încercăm să acoperim cât mai multe campionate.
Primul adus a fost Kait, apoi Emmers și Papeau, dar și ultimul prezentat, Funsho Bamgboye. Aici e o muncă de echipă. Au fost și alți jucători pe care i-am prezentat conducerii, dar ei au fost aleși.
Jobul meu reprezintă scăderea marjei de eșec într-un transfer. Când îl urmăresc nu o fac doar sportiv, ci și extrasportiv. Mă folosesc de rețelele de socializare sau de jurnaliști, conducători din campionatele respective. Încercăm să avem relații cât mai corecte cu toate cluburile”, a povestit Daniel Sandu pentru site-ul oficial al Rapidului.
Daniel Sandu: „Funsho Bamgboye e un fotbalist-șampanie!”
„Pe Funsho l-am urmărit din vară. Am fost atent la performanțele lui. Are un potențial enorm, a câștigat Mondialul U17. Acum un an și jumătate era dorit în campionatele mari.
Încerc să iau informații despre nivelul de educație, despre statutul lor, dacă sunt căsătoriți sau nu, câți frați au, ce pasiuni. Sper ca pe viitor să putem alege dintr-un bazin mult mai mare de jucători.
L-aș caracteriza drept un fotbalist-șampanie. Este genul de jucător care nu evită să dribleze direct spre poartă. În teorie, la noi se driblează mult în lateral. E un jucător rapid, care apare des la finalizare.
Ambiția pe care am văzut-o la el va apărea și pe teren. Era în ultimul an de contract și riscau să îl piardă gratis. În Ungaria se pune mult preț pe sportul de masă. Sunt sigur că se va adapta foarte bine aici”, a fost caracterizarea făcută de Daniel Sandu.
Funsho BamgboyeProiect ambițios la Rapid
„Dorim să implementăm un proiect nou. Conducerea mă încurajează. Dorim ca în viitor să avem o bază de date cu toți copiii de la 14 ani în sus din România.
Niciodată nu se știe de unde poate să apară următorul Daniel Niculae sau următorul Pancu. Dorim să facem niște parteneriate cu mai multe academii, iar academia noastră să devină cea mai bună din țară”, a dezvăluit șeful departamentului de scouting al Rapidului.
Daniel Sandu, Head of Scouting la RapidPrimul argument când încerc să îi conving pe jucători sunt suporterii, apoi stadionul și noua noastră bază. Contează și că suntem în București, o capitală europeană. Au unde să își petreacă timpul. Pe Emmers l-am adus la meciul cu FCSB înainte să îl convingem. După a zis imediat că vrea. Îmi place mereu să le spun că ne comparăm cu zidul lui Dortmund
- Daniel Sandu
{{text}}