Liga 1

Cum a fost „premiat” Andrei Chivulete de CCA, după ce a oprit meciul Sepsi - FCU Craiova din cauza scandărilor xenofobe

Andrei Chivulete, arbitrul care a oprit meciul FCU Craiova - Sepsi din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni, a fost premiat de CCA.

Articol de Adrian Duţă  —  duminică, 05 februarie 2023

Andrei Chivulete, arbitrul care a oprit meciul Sepsi - FCU Craiova din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni, a fost premiat de CCA cu o delegare la un super-meci.

Chivulete va arbitra un meci tare din etapa #24 din Superliga, Farul - CSU Craiova. Partida de la Ovidiu se joacă luni, 6 februarie, de la ora 20:00.

Asistenții lui Chivulete vor fi Andrei Constantinescu și Sebastian Gheorghe. Arbitrul VAR este Cătălin Popa, iar arbitrul AVAR va fi Romică Bîrdeș.

Andrei Chivulete, delegat la Farul - Universitatea Craiova

Andrei Chivulete va arbitra Farul - CSU Craiova la o săptămână după ce a oprit FCU Craiova - Sepsi, semn că cei de la CCA au fost mulțumiți de alegerea arbitrului.

Chivulete a fost lăudat de Marius Avram, care a explicat de arbitrul de la FCU Craiova - Sepsi a fost acoperit de regulament. „Când au loc scandări xenofobe, el trebuie să urmeze procedura celor trei pași. Chivulete a urmat-o. Primul a fost întreruperea jocului, atenționarea la stația stadionului. Pasul numărul 2 e oprirea jocului timp de 10 minute.

A fost și el făcut. Pasul numărul 3, în cazul în care se repetă scandările, oprirea definitivă. Chivulete a urmat pașii conform regulamentelor în vigoare. Nu făcea acest lucru dacă nu avea argumente”, a spus Marius Avram, fost arbitru FIFA, la „Digi Sport Special”.

Alexandru Deaconu, premiat de Traian Băsescu după ce a oprit Rapid - Steaua

Chivulete nu e primul arbitru român premiat după ce a oprit un meci. Alexandru Deaconu, în prezent șeful proiectului „Arbitraj video în România”, a fost decorat de Traian Băsescu în 2008, după ce a oprit Rapid - Steaua în minutul 74.

Alexandru Deaconu a primit Ordinul Sportiv Clasa a III-a de la fostul președinte al României. El pusese capăt meciului Rapid - Steaua, după ce a fost lovit în cap cu o brichetă aruncată din tribune pe Giulești. Roș-albaștrii au câștigat atunci cu 3-0 la „masa verde”. 

VIDEO. Imagini cu momentul primei opriri a meciului din Sepsi - FCU Craiova

>

Citește și:  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.