Campionate

Tottenham - Manchester City 1-0 » Harry Kane a adus victoria cu un gol istoric. Guardiola, nervos după ce arbitrul i-a refuzat un penalty clar

Articol de Sergiu Alexandru  —  Sunday, 05 February 2023

Manchester City nu a putut profita de pasul greșit făcut de liderul Arsenal. Trupa lui Pep Guardiola a pierdut pe terenul lui Tottenham, 0-1, în etapa a 22-a din Premier League. „Cetățenii” au cerut penalty la ultima fază.

Cu gândul de a se apropia de două puncte de Arsenal, Manchester City a început ezitant meciul, iar Tottenham a profitat.

Harry Kane, gol istoric în Tottenham - Manchester City

În minutul 15, după o greșeală a defensivei lui City, care a pierdut posesia pe faza de construcție, mingea a ajuns la Harry Kane, care a finalizat cu un șut din mijlocul careului.

A fost golul 267 pentru atacantul englez în tricoul lui Tottenham. Acesta a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului londonez, depășindu-l pe Jimmy Greaves. 

În ultimul minut al primei reprize, City a ratat șansa de a egala, dar șutul lui Mahrez a lovit bara. În repriza a doua, City a dominat jocul, dar nu a reușit să pună în pericol poarta lui Lloris. 

Penalty refuzat pentru Manchester City 

În minutul 90+4 a avut loc cel mai controversat moment al partidei. Hugo Lloris a ieșit greșit pe centrare și l-a lovit cu mâna în față pe Rodri. Nu e clar dacă apucă să lovească și mingea. 

Arbitrul Andrew Madley nu a dictat penalty și nici nu a revăzut faza la VAR, în ciuda protestelor venite din partea lui Guardiola și din partea jucătorilor.

FINAL. Tottenham - Manchester City 1-0

Tottenham - Manchester City, echipe de start

Tottenham: Lloris - Romero. Dier. Davies - Emerson, Hojbjerg, Bentancur, Perisic - Kulusevkis, Kane, Son 
Rezerve: Forster, Bissouma, Danjuma, Lenglet, Porro, Richarlison, Sanchez, Sessegnon, Skipp
Antrenor: Antonio Conte 

Manchester City: Ederson - Lewis, Walker, Aknanji, Ake - Rodri, B.Silva - Mahrez, J. Alvarez, Grealish - Haaland 
Rezerve: Ortega, De Bruyne, Dias, Gomez, Gundogan, Laporte, Palmer, Perrone, Philips 
Antrenor: Pep Guardiola

După 20 de meciuri, Manchester City este pe 2 în Premier League, cu 45 de puncte. Cu o victorie, elevii lui Guardiola s-ar apropia la două puncte de Arsenal. Tottenham este pe 5, cu 36 de puncte, la 4 puncte de locul 4, Newcastle.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.