Campionate

Mesaj tulburător al unui nume mare în Turcia: „Aici e numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne!”. Toate competițiile, suspendate! Mulți sportivi, prinși sub dărâmături

Volkan Demirel, fost portar la Fenerbahce

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 06 februarie 2023

Mulți sportivi turci sunt căutați. Au fost prinși sub dărâmături în teribilul cutremur de dimineață, care a făcut peste 1.500 de victime în Turcia, Siria și Liban.

Un cutremur devastator a avut loc în această dimineață în Turcia. Seismul, cu magnitudinea 7,4 pe scara Richter, s-a produs la ora locală 04:17, la o adâncime de 17,9 km, în Kahramanmaraş, în sud-estul țării, în apropiere de Gaziantep, afectând întreaga regiune, dar și Siria și Liban.

A fost urmat de zeci de replici, cea mai mare 11 minute mai târziu, la Gaziantep: 6,7. Peste 1.500 de oameni și-au pierdut viața, mii de oameni au fost răniți, și bilanțul înfiorător crește de la o oră la alta.

Volkan Demirel, antrenorul lui Hatay: „Nu putem să-i găsim pe cei apropiați”

Imediat, ministrul turc al sportului, Mehmet Kasapoğlu, a anunțat că toate competițiile naționale au fost suspendate.

Volkan Demirel, 41 de ani, ex-portar cunoscut la Fenerbahçe, acum antrenor la Hatay (provincie afectată puternic), în prima ligă, a lansat un mesaj tulburător pe social media. Trei persoane de la Hatay sunt dispărute, printre care un jucător, internaționalul ghanez Christian Atsu, 31 de ani, și directorul tehnic. Atsu a mai jucat la Newcastle, Vitesse și Everton, printre altele. Înainte să se transfere la Hatayspor, a jucat la Al-Raed, echipa lui Marius Șumudică.

 Kerem Alici și Burak Öksüz au fost scoși de sub dărâmături în viață!

>

"Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu", a spus Volkan, în lacrimi.

Volkan Demirel, de 5 ori campion în Turcia cu Fenerbahce

Volkan Demirel a evoluat de-a lungul carierei numai în Turcia, la Kartalspor și Fenerbahce. La gruparea din Istanbul a jucat între 2002 și 2019, reușind să cucerească 10 trofee: 5 titluri de campion al Turciei (2004, 2005, 2007, 2011 și 2014), două Cupe ale Turciei (2012, 2013) și 3 Supercupe ale Turciei (2007, 2009 și 2014). 

În naționala Turciei, Volkan Demirel a adunat 63 de selecții. A participat la un singur turneu final cu naționala: Campionatul European din 2008, organizat în Austria și Elveția. 

O echipă întreagă de volei, într-o clădire prăbușită

Multe cluburi își caută sportivii.

  • Malatyaspor, din liga secundă de fotbal, a anunțat că nu are informații despre goalkeeperul Ahmet Eyüp Türkaslan, 28 de ani.
  • Iskenderun, din divizia a treia, nu găsește doi membri ai staffului tehnic. "Toți cei de la club, jucători, tehnicieni, oficiali, îi căutăm, încercăm să îi salvăm. Avem avem nevoie de ajutor de urgență", a comunicat Iskenderun.
  • Nu mai puțin de 14 jucătoare de la echipa de volei din Hatay au fost prinse sub dărâmături, după ce clădirea în care stăteau s-a prăbușit. Alți șase voleibaliști din Malatya sunt căutați.
  • Taha Akgül, campion olimpic, mondial și european la lupte libere, susține că 40 luptători sub și ei sub dărâmături la Kahramanmaraş, epicentrul cutremurului.

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.