Liga 1

„Cazul Pintilii”, din nou pe masa Comisiei de Disciplină » Ce se întâmplă cu antrenorul FCSB

Mihai Pintilii // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  luni, 06 februarie 2023

Azi, la Comisia de Disciplină, s-a judecat din nou „cazul Pintilii”, pentru a patra oară. Din nou, verdictul a fost amânat.

După termenele din 18, 24 și 31 ianuarie, cazul „Pintilii” a fost din nou pe masa Comisiei de Disciplină a FRF. 

Dar la fel ca în precedentele întâlniri, membrii Comisiei nu au dat azi niciun verdict. Decizia a fost din nou amânată, pentru termenul din 13 februarie.

Astfel, Mihai Pintilii, cel care este antrenorul de facto al roș-albaștrilor, dar este trecut pe foaia de joc ca delegat, pentru că nu are licență, va putea sta pe bancă la meciul cu FC Voluntari (duminică, 12 februarie, ora 20:00).

Mihai Pintilii, reclamat de Lucian Burchel la Comisia de Disciplină

Cazul a ajuns la Comisia de Disciplină după ce Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori, i-a făcut plângere lui Pintilii. 

În raportul lui Burchel sunt invocate nu mai puțin de 9 articole din ROAF, Regulamentul Disciplinar și Statutul Antrenorului, iar pedeapsa minimă e de 4 runde de suspendare și 1.400 de euro amendă pentru cel care conduce acum staff-ul tehnic al vicecampioanei. 

FCSB riscă să fie amendată

Nu doar Pintilii e în culpă, ci și clubul la care activează. FCSB face și ea parte din plângere și ar putea fi sancționată conform articolului 83, alin. 7, care prevede că orice încălcare a ROAF privind organizarea în condiții regulamentare a jocului „se sancționează gradual, cu penalitate sportivă de la 10.000 la 100.000 lei, la fiecare nouă abatere penalitatea urmând a fi majorată cu 50% față de cea aplicată anterior. 

La atingerea pragului maxim clubul în cauză va fi sancționat cu interzicerea organizării jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 4 jocuri cumulat cu penalitatea de 100.000 lei".

VIDEO Gigi Becali, impresionat de jocul din CFR Cluj - FCSB: „N-am mai văzut așa vijelie!”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.