Liga 2

Costel Pantilimon va fi numit manager general la o formație de tradiție din România

Costel Pantilimon Foto: Arhivă GSP

Articol de David Marinescu  —  marţi, 07 februarie 2023

Costel Pantilimon (36 de ani), fost internațional român, va fi numit noul manager general de la SSU Politehnica Timișoara, formație ce ocupă locul 19 în clasamentul din Liga 2. 

Fostul portar al echipei naționale va fi prezentat, în decursul zilei de miercuri, în funcția de oficial al formației din orașul de pe Bega, scriu cei de la Opinia Timișoarei. 

SSU Politehnica Timișoara speră ca Pantilimon să ajute și financiar echipa, capitol la care formația pregătită de Octavian Benga (42 de ani) întâmpină dificultăți. 

Costel Pantilimon va fi numit manager general la SSU Politehnica Timișoara

Costel Pantilimon și-a început cariera la Aerostar Bacău. În februarie 2006, Pantilimon se transfera la Poli Timișoara, în schimbul sumei de 200.000 de euro. 

În tricoul bănățenilor, Costel Pantilimon a contabilizat 114 apariții, reușind să mențină poarta intactă în 45 de rânduri. În august 2011, portarul era împrumutat de Poli Timișoara la Manchester City, pentru 500.000 de euro. Gruparea de pe „Etihad Stadium” l-a transferat definitiv în ianuarie 2012, în schimbul sumei de 3,3 milioane de euro. 

Alături de „cetățeni”, Costel Pantilimon a cucerit 5 trofee, singurele ale carierei: două titluri în Premier League (2012, 2014), o Cupă a Ligii Angliei (2014) și două Supercupe ale Angliei (2012, 2013). 

29 de meciuria jucat Costel Pantilimon la Manchester City

Costel Pantilimon a mai jucat în carieră la Sunderland, Watford, Deportivo La Coruna, Nottingham Forest, Omonia Nicosia și Denizlispor. În tricoul naționalei României a adunat 27 de selecții. 

VIDEO. Costel Pantilimon, despre plecarea la Manchester City: „Datorită lui am ajuns acolo!”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.