Campionate

Starul lui Adana Demirspor, strigăt către șefii fotbalului din Turcia: „Nu reuşesc să înţeleg cum am putea noi să jucăm fotbal. Sunt traumatizat”

+15 Foto
Fredrik Gulbrandsen (30 de ani), atacantul norvegian al celor de la Adana Demirspor, a supraviețuit cutremurelor devastatoare din Turcia și transmite un mesaj extrem de emoționant.

Articol de Adrian Jitea  —  miercuri, 08 februarie 2023

Fredrik Gulbrandsen (30 de ani), atacantul norvegian al celor de la Adana Demirspor, a supraviețuit cutremurelor devastatoare din Turcia și transmite un mesaj extrem de emoționant. 

Fredrik Gulbrandsen evoluează în Turcia din 2019. Toamna trecută a schimbat echipa, transfer de la Bașakșehir, la Adana Demirspor. Cutremurele de luni l-au prins la noua casă, în orașul cu peste un milion de locuitori.

Fredrik Gulbrandsen, detalii dramatice după cutremurele din Turcia

„Din momentul în care a avut loc cutremurul sunt în stare de şoc şi mă gândesc la ce să spun despre situaţia actuală. Nu am cuvinte să descriu cât de îngrozit am fost în noaptea de 6 februarie, când cutremurul a lovit Adana. 

Dormeam la ultimul etaj al blocului în care locuiesc, unul de 15 etaje. Eram sigur că pentru mine este sfârşitul. Când mă târam pe podea încercând să cobor pentru a ieşi din clădire, eram sigur că podeaua de sub mine se va prăbuşi. 

Încă nu înţeleg cum se face că acea clădire încă este în picioare. Mişcarea a fost atât de puternică, încât m-am simţit ca într-o barcă prinsă într-o furtună mare. Când am ieşit am văzut oameni ieşind în fugă din clădirile lor, îngroziţi. Am fost foarte foarte norocos. 

Nu îmi pot imagina cum se simt acum cei care i-au pierdut pe cei iubiţi, atât de mulţi oameni. Sunt cu sufletul alături de ei şi mă rog pentru ei”, a scris Fredrik Gulbrandsen pe contul personal de Instagram.

Fredrik Gulbrandsen: „Amânarea meciurilor cu o săptămână?!”

Peste 11.000 de persoane din Turcia și din Siria au murit în urma cutremurelor de luni. Fredrik Gulbrandsen consideră că decizia oficialilor de a amâna campionatul doar o săptămână este lipsită de compasiune. 

„Sunt mii de oameni fie morţi, fie care aşteaptă să fie găsiţi, sub ruinele multor oraşe din Turcia şi Siria. Superliga turcă a decis amânarea meciurilor cu o săptămână! O săptămână! 

Nu reuşesc să înţeleg cum am putea noi să jucăm fotbal în timp ce atât de mulţi oameni luptă pentru vieţile lor în zona afectată de cutremur. Încă îmi vin în minte imagini din noaptea aceea, sunt cel puţin traumatizat.

Scriu asta pentru că se pare că cei care decid nu înţeleg cât de traumatizantă a fost această experienţă pentru atât de mulţi oameni. Chiar dacă au supravieţuit!

Iubesc fotbalul şi este cea mai mare pasiune a mea, este foarte important pentru mine, dar viaţa este mai importantă”, a concluzionat atacantul norvegian. 

Vezi și alte informații despre tragedia din Turcia:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.