Publicitate

Cum se selectează ochelarii de schi?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 08 February 2023

Ceața densă, condițiile de viscol sau soarele puternic afectează adesea în mod semnificativ câmpul vizual atunci când schiați. Cu ochelarii de schi, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la orice condiții de pe pârtii. Vă sugerăm pe care să-i alegeți pentru a vă proteja împotriva radiațiilor UV și a leziunilor și pentru a oferi o vizibilitate mai bună. 

Ce ochelari de schi să aleg? Caracteristici și parametri cheie.

Ochelarii de schi bine aleși oferă o protecție adecvată împotriva leziunilor oculare și protejează împotriva razelor puternice ale soarelui. Cu ce lentile, și cu ce filtru, ne putem îmbunătăți vederea chiar și în condiții extreme, cum ar fi ceața densă, ploaie abundentă sau o zi foarte însorită. Cu toate acestea, pentru ca ochelarii de schi să ofere cea mai bună protecție, aceștia trebuie să fie confecționați din materiale de bună calitate și să aibă caracteristici speciale. Ce merită să luați în considerare atunci când faceți o achiziție?

  • Material de realizare

Materialul și construcția lentilelor în sine sunt importante. Ochelarii de schi POC au fost realizați în colaborare cu marca Carl Zeiss, specializată în produse optice. Modelele de bună calitate sunt fabricate din policarbonat ușor și rezistent la zgârieturi, iar alte leziuni mecanice, din policarbonat. De asemenea, nu deformează imaginea, care rămâne clară din toate unghiurile.

Puteți alege, de asemenea, ochelari de protecție fără ramă, în care câmpul vizual este ușor mai larg, și cu lentile turnate în ramă. Cel de-al doilea tip poate fi mai rezistent la deteriorări. Cu toate acestea, cu alegerea corectă a materialelor, ambele modele ne vor servi mult timp.

Merită să optați pentru mărci de ochelari de schi încercate și testate: Rudy Project, POC, KOO, Sweet Protection, Marker, care folosesc materiale de cea mai bună calitate și îmbunătățesc în mod constant modelele.

  • Filtru UV 

Numai ochelarii de schi dotați cu filtre UV de bună calitate vor proteja corespunzător ochii de radiațiile solare. Prin urmare, merită să alegeți accesorii de la mărci recunoscute care să garanteze calitatea lentilelor și a filtrelor utilizate.

  • Sistem anti-ceață, design anti-orbire și sistem de ventilație

Ochelarii de protecție de bună calitate nu se vor aburi în timpul utilizării. Acest lucru îi va face mai siguri și nu va interfera cu câmpul lor vizual în timpul conducerii. Ochelarii de protecție POC, de exemplu, folosesc geamuri duble PC/CP, care au proprietăți anti-ceață și sunt extrem de durabile. Ochelarii de schi Marker și KOO au un strat suplimentar anti-ceață. Pentru a evita condensul excesiv în interiorul ochelarilor de protecție, aceștia trebuie să aibă, de asemenea, un sistem de ventilație încorporat. Ochelarii de schi Sweet Protection au, de exemplu, o membrană GORE TEX, care echilibrează presiunea dintre ferestre și le ventilează.

  • Culoarea lentilelor și posibilitatea de a le înlocui

Ochelarii de schi pot varia în ceea ce privește culoarea lentilelor sau pot oferi înlocuirea lentilelor. De ce este acest lucru atât de important? Culoarea ochelarilor trebuie aleasă în funcție de condițiile din zonă și de vreme, deoarece de aceasta depinde nivelul de transmisie a luminii. Cu cât este mai mult soare (trebuie să se țină cont și de razele reflectate de zăpadă), cu atât lentilele sunt mai închise la culoare. Există, de asemenea, posibilitatea de a alege sticla tip oglindă, care reflectă razele soarelui, astfel încât acestea trec mai puțin prin ea.

Pentru a alege culoarea corectă a lentilelor, este util să urmați marcajele S cu un număr:

S0 - sticlă transparentă, permeabilitate de 80-100%. Se poartă pe timp de noapte sau atunci când este ceață sau ninge abundent;

S1 în galben - permeabilitate 43-80%. Alegeți-le pe timp de noapte sau în timpul zilelor înnorate sau al ploilor;

S2 în galben - permeabilitate 18-43%. Se pune când este înnorat;

S3 în roșu, albastru, gri - permeabilitate 8-18%. Acestea sunt potrivite pentru călărit în zilele însorite;

S4 în negru - permeabilitate 3-8%. Alegeți-le atunci când ziua este foarte însorită.

Unele mărci au și ochelari de schi fotocromici, care se adaptează la condițiile și la lumina soarelui.

  • Forma lentilelor

Puteți opta pentru cele cilindrice sau sferice. Cele dintâi par mai plate, dar sunt de fapt curbate. Acestea se caracterizează printr-o flexibilitate și durabilitate ridicate și un câmp vizual destul de mare. Cu toate acestea, este posibil să apară strălucirea. Ochelarii sferici au o lentilă rotunjită care se potrivește cu structura ochiului, oferind un câmp vizual și mai mare și minimizând reflexiile. Imaginea nu este distorsionată. Dezavantajul lor este că sunt mai puțin durabile.

  • Ochelari de schi pentru ochelari de corecție OTG

Dacă purtați ochelari de protecție, alegeți ochelari de schi OTG speciali, care sunt mai mari, mai largi și au spumă suplimentară pentru a vă proteja ochelarii.

  • Potrivirea la cască

De asemenea, ar trebui să asortăm ochelarii de schi la cască. Alternativ, puteți opta pentru modele compatibile produse de mărci precum POC, Marker sau Sweet Protection. Cel mai bine este să încercați deodată un set de ochelari de protecție și o cască.

Cum se măsoară o cască de schi? Ochelari de schi pentru femei, bărbați și copii

Ochelarii de schi trebuie să se potrivească perfect pentru a proteja bine ochii de razele soarelui și ochii de răni. Acestea trebuie să se potrivească perfect în jurul feței, dar să nu se comprime în niciun punct. Atunci când alegeți o mărime, sexul și vârsta schiorului sunt importante, deoarece acestea afectează structura facială. Acesta este motivul pentru care ochelarii de schi pentru femei sunt mai înguste, iar ochelarii de schi pentru copii sunt mult mai mici.

De asemenea, merită să acordați atenție facilităților suplimentare ale producătorilor care ajută la potrivirea perfectă. Ochelarii de schi KOO au o căptușeală din spumă în 3 straturi pentru o potrivire perfectă.

Află cum să te îmbraci la modă pe pârtiile de schi!: S’portofino

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.