Opinii

O glumă proastă

Articol de Cristian Geambașu  —  Thursday, 09 February 2023

Continuă festivalul sfidării regulamentelor. Aplauze pentru Mihai Pintilii, care este antrenorul etapei în viziunea LPF

Liga Profesionistă de Fotbal l-a desemnat pe Mihai Pintilii antrenorul etapei a 24-a a SuperLigii românești. "Stafful roş-albaştrilor a pregătit excelent derby-ul cu CFR, iar rezultatul final a venit ca o răsplată", scrie pe site-ul LPF la rubrica Echipa Etapei. Dacă site-ul LPF era un site de umor, gen Times New Roman, știrea ar fi fost amuzantă.

Becali ce mai face atunci?

Nefiind site de umor sau poate doar unul de umor involuntar acela al LPF, desemnarea lui Mihai Pintilii drept antrenorul etapei de către forul care organizează, conduce și împarte cluburilor milioanele din drepturile TV pare o glumă proastă. În afară de faptul că Mihai Pintilii nu posedă licență care să îi permită să antreneze o echipă din prima ligă și că figurează în acte ca delegat al echipei, el nu decide nici primul "11", nici schimbările. Lucruri de care se ocupă Gigi Becali.

În clasamentele chibiților, da

LPF legitimează un fals și, pe deasupra, îl premiază. Organism autonom, dar subordonat Federației Române de Fotbal, LPF contestă tocmai acțiunea FRF în cazul Pintilii și al celorlalți antrenori fără patalama. E una că nouă ni se pare că Pintilii poate fi un bun antrenor, că are har pentru această meserie și că știe să vorbească pe limba fotbaliștilor cu care lucrează. În clasamentele chibiților, Pintilii poate fi antrenorul numărul 1 al lumii, nu într-o ierahie stabilită de site-ul oficial al LPF. În clasamentele chibiților, dar nu numai.

Filip, Pintilii și Strizu (de la stânga la dreapta) într-o ședință-fulger în Gruia

Lanțul stăpânului

Ați auzit vreo reacție negativă din partea oamenilor de și din fotbal? Nu, în schimb, au apărut interpretări, nuanțe. La fel ca în cazul scandărilor xenofobe, comicăria cu desemnarea lui Pintilii drept antrenorul etapei beneficiază de suportul avocaților din oficiu ai cauzelor strâmbe. Ai celor care sunt convinși că regulamentele sunt făcute pentru a fi driblate, dacă nu chiar călcate în picioare. 

Ești privit părintește în ochi și ți se explică rar, ca unui copil care înțelege mai greu, că "Pinti" se ocupă de procesul de pregătire, că el face strategia de joc și uneori, când lanțul stăpânului este mai larg, decide, dom’le, chiar componența compartimentului defensiv. Să te tăvălești de râs și alta nu!

Sau poate că nu. Dacă citești comunicatul avocaților lui Mario Iorgulescu, ți se ia. La câtă obrăznicie și fals găsești acolo, povestea cu Mihai Pintilii pare doar o glumă de șantier. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.