Liga 1

Cine e mai iubită? Sondaj de amploare în Marca: peste 120.000 de oameni au votat între Steaua București și CFR Cluj

Cine e mai iubită? Sondaj de amploare în Marca: peste 120.000 de oameni au votat între Steaua București și CFR

Articol de Remus Dinu  —  sâmbătă, 11 februarie 2023

Prestigioasa publicație spaniolă Marca a lansat un amplu sondaj online al preferințelor microbiștilor din fotbalul mondial. Fanii și-au putut vota favorita dintre granzii din Spania, Italia, Turcia sau Portugalia, dar și din alte campionate ale lumii, printre care și România.

Cei care au votat în sondajul Marca aveau de ales între două echipe din România, CFR Cluj și Steaua București. Nu se regăsește în sondaj niciuna dintre rivalele tradiționale ale roș-albaștrilor: nici Rapidul renăscut după faliment, nici Dinamo, clubul aflat în „moarte clinică”. 

În doar 24 de ore de la publicare, aproape 125.000 de fani din toate colțurile lumii își exprimaseră preferința pentru o formație românească. Rezultatul? 82% dintre respondenți au pus „ștampila” pe roș-albaștri.

Rezultatele complete pot fi vizualizate aici, unde se poate și vota în sondaj:

Nu este clar dacă spaniolii se referă la FCSB, rivala din Liga 1 a CFR-ului, sau la CSA Steaua, din Liga 2, echipa Armatei, fără drept de promovare în Liga 1.

CFR Cluj și FCSB sunt echipele din România care au dominat campionatul intern în ultimul deceniu. „Feroviarii” au cinci titluri consecutive, în timp ce clubul lui Gigi Becali speră să oprească anul acesta „seceta” care durează din 2015. Roș-albaștrii au avut ultima perioadă de supremație între 2012 și 2015, când au luat trei campionate la rând.

„Reginele” Bayern Munchen, AC Milan, Real Madrid și PSG

O diferență similară se regăsește și în ceea ce privește situația din Germania, unde fanii au ales-o pe Bayern într-un procent de 87%, la mare distanță de Borussia Dortmund (13%). 

Milan e „regina” din Italia, unde 46% dintre microbiști i-au ales pe „diavoli” în bătălia cu Juventus, Inter și Napoli, pentru ca Liverpool să câștige la limită în fața lui Manchester United în disputa în patru din Anglia, în care se mai aflau și Manchester City și Arsenal.

Cât despre preferințele din Spania, 65% dintre respondenți au optat pentru Real Madrid în rivalitatea cu Barcelona (31%) și Atletico (4%). 

În fine, situația din Franța e incontestabilă: PSG se află la mare distanță de rivalele Olympique Marseille și Lyon (51% - 28% - 21%).

În Argentina, Boca Juniors e peste River Plate (59%-35%), în timp ce Al-Nassr-ul lui Cristiano Ronaldo a devenit cea mai iubită echipă din Arabia Saudită, mult peste Al Hilal și Al Ittihad. 

Sondaj GfK: FCSB are cei mai mulți suporteri din România!

FCSB este echipa din România cu cei mai mulți suporteri, a arătat un sondaj reprezentativ la nivel național comandat de Gazeta Sporturilor în toamna lui 2019 și realizat de GfK, una dintre cele mai mari companii de cercetare de piață din lume.

Gazeta a lucrat cu GfK, una dintre cele mai mari companii de cercetare de piață din lume, cu 85 de ani de experiență în știința datelor în peste 100 de țări, printre care și România. Sondajul comandat și finanțat de GSP s-a desfășurat în perioada octombrie - noiembrie 2019, pe un public țintă format din bărbați pasionați de sport și suporteri declarați.

Rezultatele anunțate la acel moment aratău că FCSB are 40,9% dintre fani, urmată fiind de Dinamo (13,7%), CS Universitatea Craiova (8,8%), CFR Cluj (7,4%), Steaua București (4,8%) și Rapid (4,7%). Iată clasamentul complet la acel moment:

  1. FCSB: 40,9% 
  2. Dinamo: 13,7%
  3. CS Universitatea Craiova: 8,8%
  4. CFR Cluj: 7,4%
  5. Steaua: 4,8%
  6. Rapid: 4,7%
  7. Poli Iași: 2,8% 
  8. Petrolul: 2,2%
  9. Viitorul (actuala Farul): 2%
  10. FC Argeș: 2%
  11. U Cluj: 1,8%
  12. ASU Poli Timișoara: 1,4%
  13. FC U Craiova 1948: 1,2%

Despre metodologie: Studiul a fost realizat de GfK România în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor și este reprezentativ la nivel național, pentru populația de bărbați din mediul urban și rural.

VIDEO Ionuț Chirilă știe ce îi lipsește FCSB-ului pentru a deveni campioană în Superligă: „Trebuie continuitate”

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.