Baschet

Amendat cu 40.000 de dolari de NBA pentru „no homo”: „Limbaj disprețuitor și denigrator”

Cam Thomas, în dreapta

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 11 februarie 2023

Americanul Cam Thomas (21 de ani), conducător de joc la Brooklyn Nets, a fost amendat cu 40.000 de dolari de NBA pentru utilizarea „unui limbaj disprețuitor și denigrator” după meciul câștigat de echipa sa cu Chicago Bulls, 116-105.

Cam Thomas a reușit 20 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive cu Chicago Bulls, în conferința de est din NBA, dar s-a ales cu o amendă de 40.000 de dolari pentru ceea ce a spus la finalul meciului.

Thomas a oferit un interviu pe teren, împreună cu noul coechipier Spencer Dinwiddie, care a glumit că Brooklyn Nets a adus de curând „cei mai arătoși jucători, nu neapărat pe cei mai buni. Aveau nevoie de ajutor în acest departament”.

Cam Thomas, amendat cu 40.000 de dolari de NBA pentru ce a spus la interviu

Cam Thomas a intrat în joc și a răspuns că „Aveam deja cei mai arătoși băieți”. A încheiat propoziția folosind o expresie considerată insultătoare la adresa comunității LGBT, „no homo”, pentru care NBA l-a amendat cu 40.000 de dolari. „No homo” este o expresie folosită pentru a accentua faptul că cele spuse de vorbitor nu au implicații homosexuale intenționate și a-l distanța pe acesta  de orice presupunere.

Ulterior, Thomas și-a recunoscut greșeala și s-a scuzat public, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter: 

„Vreau să-mi prezint scuzele pentru cuvântul insensibil pe care pe care l-am folosit în interviul din finalul meciului. Eram entuziasmat de victorie și eram jucăuș. Cu siguranță nu am vrut să ofensez pe nimeni, dar realizez că probabil am făcut-o. Scuze încă o dată. Multă iubire”.

În acest sezon de NBA, Cam Thomas se laudă cu o medie de 10,6 puncte pe meci. De curând a devenit cel mai tânăr jucător din istoria NBA care înscrie cel puțin 40 de puncte în 3 meciuri consecutive, conform CNN.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.