Liga 1

Show între Sepsi și Chindia » Meci cu ocazii mari, gafe și o revenire de la 0-2

+24 Foto
Sepsi - Chindia / FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de Bogdan Bălaş (foto), Adrian Duţă  —  Monday, 13 February 2023

Sepsi Sfântu Gheorghe și Chindia Târgoviște au remizat, scor 2-2, în etapa #25 din Superliga.

Spectacolul de la Sf. Gheorghe a început din minutul 10, când Safranko a trimis în bară. Sepsi ar fi putut deschide scorul și prin Rondon. Atacantul venezuelean a trimis slab din apropiere, direct în brațele lui Căbuz. În ciuda dominării echipei lui Bergodi, Chindia a deschis scorul. 

Niczuly a greșit decisiv, a ieșit hazardat pe o centrare și Cooper a trimis cu capul în poarta goală. Akhmatov a dublat avantajul târgoviștenilor înainte pauză ('44). Cecenul a trimis plasat din afara careului, din prima, iar Niczluly nu a putut interveni.

Sepsi a revenit de la 0-2

Sepsi a redus din diferență în prelungirile primei reprize, prin Rondon. Atacantul a marcat din apropiere, profitând e nesincronizările defensivei echipei lui Toni Petrea. La 11 minute de la revenirea de la cabine, Safranko nu a mai iertat. Atacantul a egalat din careul mic, după mai multe bâlbe în apărarea Chindiei, mingea plimbându-se la 6 metri de poartă.

Imediat, Sepsi s-a aruncat din nou în atac. A fost aproape de gol după o fază asemănătoare cu cea de la golul lui Safranko, dar fundașii Chindiei au reușit cu greu să respingă. Mingea a ajuns la Cooper, care a declanșat contraatacul. I-a pasat lui Daniel Popa, el a driblat un adversar și a șutat puternic. Niczuly a reușit să respingă de la colțul scurt. Portarul lui Sepsi a fost atent și la execuția lui Marco Dulca din afara careului.

Final dramatic în Sepsi - Chindia

Sepsi a avut inițiativa pe final, însă tot Chindia a fost aproape de gol. Celea a trimis o minge lobată din unghi, care a ratat de puțin ținta.

În prelungiri, Buș a scăpat pe contraatac, și-a făcut mingea pe piciorul drept și a șutat la colțul lung. Niczuly a fost din nou la post și a respins în corner. În minutul 90+4, Sepsi ar fi putut decide meciul. După un presupus fault, Orozco a căzut în propriul careu și mingea a ajuns la un jucător al gazdelor. 

Șutul puternic a fost respins în ultimul moment de Orozco, aflat la pământ, în corner. La faza imediat următoare, Căbuz a apărat spectaculos la execuția în forță a lui Ispas, iar Sepsi a ratat șansa victoriei în ultimul minut.

Clasamentul din Superliga

Sepsi este pe locul 6, de play-off, cu 34 de puncte. Chindia este 10, cu 29 de puncte.

FINAL. Sepsi - Chindia 2-2

Sepsi - Chindia. Echipele de start

Sepsi OSK: Niczuly - Dimitrov, D. Ciobotariu, M. Bălașa, R. Ispas - F. Junior, Aganovic - I. Gheorghe, C. Matei, Rondon - Safranko
Rezerve: Began - M. Tamas, Ninaj, Achahbar, Akos, I. Grigore, M. Ștefănescu, Al. Tudorie
Antrenor: Cristiano Bergodi

Chindia: Căbuz - Căpușă, Celea, Boldor, Ad. Ioniță - Vorobjovas, Dulca - Neguț, Akhmatov, D. Popa - Cooper
Rezerve: D. Moldovan - Orozco, Chamed, S. Buș, Perianu, A. Mihaiu, C. Atanase, D. Dumitrașcu
Antrenor: Anton Petrea

Stadion: „Sepsi Arena”, Sfântu Gheorghe (capacitate: 8.400 de locuri)
Arbitru: Sebastian Colțescu / A1: Andrei Constantinescu; A2: Adrian Popescu 
Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan / Arbitru AVAR: Marius Marchidanu

Citește și alte știri din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.