Stranieri

Ianis Hagi, cea mai mică notă după prima titularizare la Rangers: „Îi lipsesc precizia și simțul jocului”. Ce a spus antrenorul

Ianis Hagi, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 13 February 2023

Ianis Hagi a revenit în prima echipă a lui Rangers după ruptura de ligamente încrucișate, la 3-2 cu Partick, în „optimile” Cupei Scoției. „Hagi a părut exact ca un băiat care nu a mai fost de 13 luni titular”, a comentat Daily Record, care l-a notat cu 4.

După un an și 22 de zile, Ianis Hagi a fost din nou titular la Rangers. A avut nevoie de 12 luni și o săptămână pentru a juca în urma rupturii ligamentului încrucișat anterior la genunchiul drept și îi trebuie mai multe meciuri pentru a atinge o formă bună.

„Nici colegii de la Rangers n-au fost mai dinamici decât Ianis Hagi"

Deocamdată, el încearcă, dar revenirea în primul "11" al albaștrilor nu a fost așa cum spera șeptarul "The Gers". Realizări puține. Nici echipa nu l-a ajutat în "optimile" Cupei Scoției, la 3-2 cu Partick Thistle (D2).

Înlocuit la pauză, la 0-1, Ianis a primit cea mai mică notă în Daily Record. 4, la fel ca Todd Cantwell, și el schimbat după 45 de minute.

„Hagi a părut exact ca un băiat care nu a mai fost de 13 luni titular. Totuși, pentru a fi corecți față de român, aceasta nu a fost o scuză și pentru colegii săi, deloc mai dinamici decât el", a comentat Record.

Ianis Hagi, în Rangers - Partick Thistle // foto: Imago Images

„Ianis Hagi s-a luptat să reziste"

La rândul său, un alt cotidian scoțian, The Herald, a scris: „A fost o după-amiază important pentru Hagi, la întâia oară la startul partidei după ce a reintrat în urmă cu două săptămâni. Planul a fost, cu siguranță, de a-i oferi mai mult timp pe teren, dar situația era prea urgentă pentru acest lucru și lui încă îi lipsesc precizia și simțul jocului. S-a luptat să reziste".

Managerul lui Rangers nu a dat niciun nume. A vorbit însă despre prestația echipei până la pauză. Era total nemulțumit.

Managerul lui Rangers: „Cei doi au fost victimele"

"Jocul nu s-a legat absolut deloc. Am ales o echipă și eram nerăbdător să o văd. Ne-a lipsit ritmul în prima repriză, intensitatea, mai ales când nu aveam posesia mingii", a declarat Michael Beale, avertizând: "Vom avea o discuție în această săptămână, pentru că evoluția n-a fost suficient de bună. La pauză, trebuia să fiu mai direct și să iau decizii urgent, așa că am făcut imediat schuimbări".

Concluzia sa: „Cred că «primul 11» a fost slab, iar cei doi înlocuiți au fost victimele".

„Un tânăr care nu a trișat niciodată"

Managerul lui Rangers a analizat și ce s-a întâmplat în intervalul 71-74. Când Malik Tillman, mijlocașul american al albaștrilor, le-a „furat" mingea jucătorilor lui Partick (care voiau să le-o retrimită adversarilor după ce aceștia o aruncaseră intenționat în afara terenului chiar pentru accidentarea lui Tillman) și a înscris pentru 2-1. Michael Beale a decis ca Rangers să îi lase pe oaspeți să egaleze imediat, ceea ce s-a întâmplat. 

„Malik a fost lovit și nu a văzut ce s-a întâmplat apoi. De aceea, când balonul a fost repus în joc, era complet în afara situației. Am hotărât că să le oferim golul înapoi era cel mai corect lucru", a declarat tehnicianul. "Tillman e un tânăr fantastic, care nu a trișat niciodată, nu voiam să rămână cu o amprentă că a trișat. A fost doar o neînțelegere".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.