Campionate

Gafa supremă a comentatorilor americani la adresa ucraineanului din Ligue 1: „Să vă fie rușine pentru ceea ce ați spus pe post!”

Ruslan Malinovskyi. Foto: Imago

Articol de Vlad Roșu  —  miercuri, 15 februarie 2023

Naționalitatea lui Ruslan Malinovskyi (29 de ani), mijlocașul ofensiv ucrainean al celor de la Olympique Marseille, a devenit motiv de scandal în Franța.

La Clermont - Marseille 0-2, disputat pe 11 februarie, Phil Schoen, unul dintre comentatorii partidei din campionatul Franței pentru postul american de televiziune beIN Sports USA, a spus, în urma unei lovituri libere executate de Ruslan Malinovskyi: „Rusul Malinovskyi aproape că a trimis mingea înapoi la Moscova”. Acesta a fost completat de colegul lui de cabină: „Da, un satelit rusesc”. 

Ruslan Malinovskyi s-a revoltat pe Twitter, după ce i-a auzit pe comentatorii americani

La aflarea veștii, Ruslan Malinovskyi a întrebat pe Twitter cine a comentat partida: „Cine a comentat acest meci? Să le fie rușine pentru ceea ce au spus!”. 

Ulterior, unul dintre ziariștii respectivi i-a prezentat scuze jucătorului, tot pe Twitter: „Ruslan chiar îmi pare rău pentru ceea ce am zis. Am spus în repetate rânduri că ești ucrainean”.

Scuze penibile ale americanilor pentru Malinovskyi: „Am spus Moscova din cauza gazelor lacrimogene”. Ucraineanul a ripostat: „Ați simțit gazele tocmai în Florida?!”

Phil Schoen a mai spus că a fost foarte afectat din cauza gazelor lacrimogene folosite de forțele de ordine franceze, din pricina incidentelor produse înaintea meciului dintre cele două formații: „Am spus din greșeală «Moscova» din cauza faptului că gazele lacrimogene folosite m-au afectat. Îmi pare foarte rău pentru greșeala făcută”. 

Ruslan Malinovskyi nu a fost impresionat de scuzele prezentate de american: „Nu știam că gazul folosit în Franța poate avea efecte chiar în Florida, acolo de unde ai comentat meciul. Din moment ce ai comis așa o eroare în direct la TV, aș vrea să îți prezinți scuzele când vei comenta următorul meci live, nu pe Twitter”. 

Ruslan Malinovskyi. Foto: Imago

Internaționalul ucrainean i-a dat o idee comentatorului Phil Schoen: să doneze bani pentru ajutorarea Ucrainei. 

Ruslan Malinovskyi a sosit în iarna acestui an la Olympique Marseille, sub formă de împrumut de la Atalanta. Va evolua în Franța până în vara acestui an, trupa din Hexagon având opțiunea de a-l transfera definitiv. 

VIDEO. Rezumat: Clermont - Olympique Marseille 0-2

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.