Conference League

Momentele care au făcut să vibreze un „Olimpico” aproape pustiu

+24 Foto
Duelul dintre Lazio și CFR Cluj, turul play-off-ului pentru „optimile” Conference League, nu a trezit mult interes la Roma. Aproximativ 1.000 de suporteri români sunt prezenți pe „Olimpico”.

Articol de Raed Krishan (foto), Alexandru Barbu  —  Thursday, 16 February 2023

Duelul dintre Lazio și CFR Cluj, turul play-off-ului pentru „optimile” Conference League, nu a trezit mult interes la Roma. Dar campioana României s-a bucurat de prezența a circa 1.000 de susținători.

  • Alex Barbu, reporter GSP, și Raed Krishan, fotoreporter al Gazetei, sunt prezenți pe Stadio Olimpico și transmit toate informațiile care contează de la Lazio - CFR Cluj

CFR a rămas singura voce românească prezentă din când în când în fotbalul care contează. Ardelenii s-au deplasat acum la Roma, pentru confruntarea din play-off-ul Conference League cu Lazio

Pe capitolini pare că mai tare îi încurcă acest joc, fără victorie în ultimele 3 etape din Serie A. Nici CFR nu e într-o situație roz, vine după două înfrângeri la rând în Superligă, dar afișul unei bătălii cu Lazio pe „Olimpico” e mult prea important ca Deac&Co. să nu fie capacitați la maximum.

VIDEO. Cum a fost atmosfera de pe „Olimpico” la Lazio - CFR Cluj

>

Roma e un oraș suficient de impunător cât să nu respire pentru un astfel de meci. Vuietul străzii nu-ți dă în niciun moment senzația că se apropie un eveniment sportiv important, un drum de 10 kilometri până la stadion îl parcurgi în doar câteva minute, chiar la o oră de vârf. E agitație mai mare și la București.

Nici în tribune nu e iureș, fanii CFR-ului au ajuns primii. „Feroviarii” se așteptau la o asistență de 1.000 de spectatori, realitatea nu e departe. Dincolo, galeria gazdelor se populează treptat, nu ajunge cât să nu pară un „Olimpico” trist, pustiu, dar ultrașii gazdelor cântă suficient de tare și de frumos ca să încălzează o seară rece de februarie.

Arena din celebrul complex sportiv „Foro Italico” a trepidat totuși în unele momente, la jocurile reușite de lumini, la intonarea imnului „Vola Lazio Vola”, realmente impresionantă!, și la survolarea vulturului, o tradiție înca gustată de laziali. 

Meciul n-a început până când nu s-a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurelor din Turcia și Siria.

11.690 de faniau fost prezenți pe Stadio Olimpico

Citește și alte știri din fotbalul european:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.