Liga 1

Rădoi, băgat la înaintare în cel mai mare proces din fotbalul românesc! Ar avea de suportat 1,2 milioane de euro

Mirel Rădoi, ex-antrenor la CSU Craiova

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Friday, 17 February 2023

Universitatea Craiova se apără în procesul cu Sergiu Hanca implicându-l pe fostul antrenor al clubului, Mirel Rădoi, responsabil de toate nedreptățile pe care le invocă jucătorul și avocatul său. Litigiul e cel mai mare dintre un fotbalist și un club din România, Hanca cere despăgubiri de 2,42 milioane de euro.

Mihai Rotaru a insistat în declarațiile publice că e convins de o victorie în procesul cu Sergiu Hanca, însă proprietarul Universității Craiova caută să se pună un pic la adăpost pentru situația în care ar pierde litigiul acesta.

Sergiu Hanca solicită o sumă colosală de la Universitatea Craiova

Procesul e unul imens, cel mai mare dintre un fotbalist și un club românesc. 

Internaționalul român consideră că angajatorul i-a rupt unilateral contractul în momentul în care l-a exclus din lot și din antrenamentele primei echipe, motiv pentru care el solicită să fie despăgubit cu două milioane de euro, suma din clauza de reziliere a înțelegerii, și să-i fie achitate salariile până la sfârșitul acordului, adică până la 30 iunie 2025. Salariile ar însuma încă 420.000 de euro.

Prima comisie i-a dat dreptate clubului. Hanca și avocatul său au făcut recurs și dacă pierd și în a doua instanță din Federație, vor continua judecarea cazului la TAS. Fotbalistul cere 2,42 milioane de euro și declararea sa ca jucător liber.

Mirel Rădoi i-ar datora lui Hanca 1,2 milioane de euro!

Avocatul său a construit cazul pe baza declarațiilor din media în care era pomenită „excluderea” sa din echipă. 

Apărătorul lui Sergiu a precizat și că jucătorul a fost reprimit în programul primei echipe după câteva zile în care fusese exclus, dar după reprimire el a participat numai la mișcările de încălzire dinaintea pregătirii propriu-zise. „L-au inclus la încălzire doar ca să aibă imagini cu el printre fotbaliștii din lot”, acuză avocatul.

Sergiu consideră că în momentul în care Rădoi l-a scos din programul primei echipe i-a fost încălcat contractul, clubul l-a rupt unilateral.

Cum se apără Universitatea? Conform unor surse din club, avocatul Craiovei insistă că Mirel ar trebui să plătească în solidar, în cazul în care comisia ar constata că Hanca merită să fie despăgubit. 

Dacă jucătorul ar obține întreaga sumă pe care o pretinde și comisia acceptă solicitarea clubului, ar însemna ca Rădoi să aibă de achitat către fostul lui jucător mai mult de un milion de euro!

8 meciuria bifat Hanca pentru Universitatea în acest sezon al Ligii 1. El a fost titular numai în cinci dintre acestea și a marcat un gol

Ce susține CSU Craiova: „Hanca nu era pregătit fizic și mintal”

Deși Universitatea insistă că decizia de scoatere a lui Hanca din programul echipei i-a aparținut exclusiv lui Mirel Rădoi, nu conducerii executive, clubul a precizat în cadrul procesului și că jucătorul a fost trimis să se antreneze singur „pentru că nu era suficient de bine pregătit fizic și mintal”. 

Sergiu fusese folosit în campionat și în Conference League în august, în septembrie și în octombrie, apoi clubul a constatat că „nu era pregătit fizic și mintal”. 

Hanca și avocatul său consideră că eliminarea jucătorului din programul echipei nu a fost o decizie tehnică, ci o sancțiune disciplinară, iar astfel de pedepse pot fi aplicate de către cluburi numai cu avizul Comisiei de Disciplină, pe baza unei cercetări disciplinare. 

Un pas pe care Universitatea nu l-a făcut înainte să-l elimine pe Hanca. Rădoi i-a dat brusc afară din lot pe Sergiu și pe alți trei jucători, Vînă, Ivan și Markovic, înaintea unei partide cu Rapid. Antrenorul a explicat atunci că îl pedepsea pe Hanca pentru provocarea unui penalty într-un meci cu Ocna Mureș, din Cupa României.

>

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.