Liga 1

Gest obscen în finalul incendiar din Chindia - U Cluj: „Așa fac italienii”

Gestul obscen făcut de Cooper în Chindia - U Cluj/ foto: captură Orange Sport

Articol de Adrian Duţă  —  Friday, 17 February 2023

Godberg Cooper (25 de ani), atacantul Chindiei, a făcut un gest obscen față de adversarii de la U Cluj, pe finalul meciului încheiat 2-2.

Târgoviștenii au egalat la ultima fază, prin Boldor, care a trimis sub bară după o centrare primită din flancul stâng. Jucătorii Chindiei s-au bucurat, printre ei numărându-se și Cooper.

Gestul obscen făcut de Cooper în Chindia - U Cluj/ foto: captură Orange Sport

Mai mulți fotbaliști de la U Cluj i-a reproșat atacantului modul în care a sărbătorit reușita, iar acesta a făcut un gest obscen. În apropierea fazei se afla și Istvan Kovacs, care a văzut perfect ce s-a întâmplat și i-a acordat cartonașul galben lui Cooper.

MM Stoica: „Ăsta e gest făcut de italieni”

MM Stoica, managerul de la FCSB, a comentat gestul lui Cooper și l-a pus pe seama faptului că acesta este italian.

„Ăsta e un gest făcut de italieni, nu e considerat obscen în Italia. E un gest pe care-l fac ei. Mai facem şi noi gesturi. Noi nu-l avem pe ăsta. Gestul ăsta l-a făcut Simeone, dacă vă aduceţi aminte. 

Nu, e gestul lor. Să-i dea roşu pentru asta? Şi aşa se terminase meciul. Mă rog, se terminase că nu se mai juca”, a declarat MM Stoica la Orange Sport.

Cooper, în centrul fazei controversate care a dus la golul egalizator al Chindiei

În construcția fazei care a dus la golul de 2-2, Cooper l-a împins evident pe Romario Pires. Istvan Kovacs a lăsat jocul să meargă.

Faultul lui Cooper asupra lui Pires / FOTO: Captură TV @Prima Sport 1

Kovacs a fost chemat să verifice faza, doar că pe monitorul VAR i s-a arătat alt duel, cel dintre Cooper și Florin Ilie. Kovacs a judecat corect faza văzută, dar nu aceasta a reprezentat infracțiunea care a dus la gol. Arbitrul VAR a fost Iulian Călin.

Diego Simeone a fost amendat cu 20.000 de euro de UEFA pentru gestul făcut în 2019, la un meci cu Juventus

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.