Liga 1

Gică Popescu, bulversat de declarațiile lui Dănuț Lupu: „Mai mult respect! Istoria îl pune pe Hagi acolo unde e!”

Gică Popescu, președintele Farului, i-a oferit o replică lui Dănuț Lupu, după ce fostul mijlocaș al lui Dinamo și Rapid a contestat supremația lui Gică Hagi în fotbalul românesc.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 18 februarie 2023

Gică Popescu, președintele Farului, i-a oferit o replică lui Dănuț Lupu, după ce fostul mijlocaș al lui Dinamo și Rapid a contestat supremația lui Gică Hagi în fotbalul românesc. 

De-a lungul anilor, Dănuț Lupu a repetat ideea că Gică Hagi nu a a fost la nivelul lui Nicolae Dobrin sau Ilie Balaci. O nouă intervenție recentă a provocat o reacție din partea lui Gică Popescu.

Gică Popescu: „Nu știu de ce ar avea nevoie de astfel de declarații”

„Dănuț Lupu a fost un jucător talentat, cu niște calități incredibile. Ar fi putut să joace la cluburi dintre cele mai importante din Europa. Nu a făcut-o, el știe de ce. Eu cred că noi, foștii jucători, ar trebui să fim mai atenți când facem astfel de declarații.

Să existe mai mult respect, pentru că nu noi așezăm un jucător acolo unde credem noi, ci istoria îl pune. Performanțele pe care le-a avut Hagi în fotbalul românesc, la echipa națională, la echipele de club. 

Este singurul jucător român care a jucat la cele mai importante echipe din Spania, Real Madrid și Barcelona. Eu am jucat cu el la Barcelona, știu cât de apreciat a fost.

Nu cred că are deloc dreptate Dănuț. Cel mai important e să realizăm că astfel de declarații fac rău fotbalului. Generația noastră a dat întotdeauna dovadă de respect între jucători. E păcat ca lumea să vorbească o săptămână întreagă despre astfel de declarații. Nu știu de ce ar avea nevoie Dănuț să facă astfel de declarații”, a spus Gică Popescu, potrivit digisport

Nu el, nu eu, nu voi, nimeni nu poate să îl așeze pe Hagi sau pe mine, pe Dan Petrescu, Lupescu, Dorinel Munteanu sau pe oricare dintre noi acolo unde considerăm noi că ar trebui să fie, ci istoria o face.

- Gică Popescu, președinte Farul

VIDEO. Povești de colecție cu Dănuț Lupu: „Fumam două pachete pe zi, beam vin la Vox Maris și săream gardul din cantonament!”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.