International

Și nemții au probleme cu VAR-ul! Antrenorul lui Bayern s-a dus peste arbitri în vestiar după ultimul eșec: „O bandă de ramoliți”

Julian Nagelsmann a făcut scandal. Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  duminică, 19 februarie 2023

Antrenorul lui Bayern, Julian Nagelsmann (35 de ani), s-a certat cu arbitrul Tobias Welz pentru eliminarea lui Dayot Upamecano (24), în minutul 8 al meciului pierdut la Borussia Monchengladbach (2-3). Specialiștii îi dau dreptate și arată cu degetul inclusiv spre VAR.

Julian Nagelsmann a făcut scandal, sâmbătă, la finalul meciului pierdut de Bayern la Monchengladbach (2-3). Antrenorul campioanei a intrat în vestiar, peste arbitri, și le-a cerut socoteală pentru „roșul” arătat lui Upamecano, în minutul 8, pentru un presupus fault asupra lui Plea, în situație de ultim apărător. 

Julian Nagelsmann, antrenorul lui Bayern, s-a dus peste arbitri în vestiar după ultimul eșec

După două minute de parlamentări cu „centralul” Tobias Welz, Nagelsmann a ieșit nervos și a început să strige: „Dumnezeul meu!, Dumnezeul meu! O bandă de ramoliți!”. Mai târziu, în fața camerelor de luat vederi, el și-a explicat astfel reacția: „Arbitrul ține la decizia lui”.

Apoi, a detaliat: „Într-o asemenea situație, petrecută în fața careului, trebuie să fii sută la sută sigur că a fost fault. Din punctul meu de vedere, Upamecano doar și-a atins adversarul pe umăr, nu-l ține. Pe reluări se și vede că umărul lui Plea nu se mișcă nici măcar un milimetru. Poți lua ce decizie vrei, dar, apoi, măcar recunoaște: «Da, poate că a fost exagerată». El n-a recunoscut”.

VIDEO. Rezumatul meciului Borussia M'gladbach - Bayern Munchen (3-2)

Manuel Graefe, fost arbitru FIFA, este de aceeași părere: „VAR-ul unde a fost?!”

Fostul arbitru FIFA, Thorsten Kinhofer, consideră că „Upamecano nu trebuia să fie eliminat. Contactul cu Plea, care avea prim-planul, e minim, la nivelul umărului”.

Iar un alt fost arbitru FIFA, Manuel Graefe, este de aceeași părere: „I se poate întâmpla unui arbitru să supraestimeze un astfel de contact. Dar și Plea a căzut foarte târziu, se poate vedea pe imaginea originală. El se folosește de contactul minim fiindcă-și dă seama că nu va mai putea finaliza așa cum și-ar fi dorit. VAR-ul unde a fost?!”.

Upamecano m-a atins ușor pe umăr. Din cauza asta am căzut. De ce m-aș fi lăsat să cad? Rămâneam singur cu portarul.

- Alassane Plea, atacant Borussia Monchengladbach

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.