Altele

Dramă fără sfârșit » Medicii i-au amputat și mâinile campionului olimpic la patinaj artistic Roman Kostomarov

Articol de Andra Mocanu  —  duminică, 19 februarie 2023

Drama fostul patinator Roman Kostomarov (46 de ani): doctorii au fost nevoiți să-i amputeze și mâinile, după amputarea picioarelor. Totul a pornit de la o pneumonie severă, care a dat în sepsis (otrăvirea sângelui). 

  • Roman Kostomarov e maestru emerit al sportului în Rusia și a reușit cele mai importante rezultate în proba de dans alături Tatiana Navka, soţia lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.
  • În 2006, cei doi au câștigat titlul la Jocurile Olimpice de la Torino, fiind de asemenea de două ori campioni mondiali, de 3 ori campioni europeni și de 3x câștigători ai finalei seriei Grand Prix.

Presa din Rusia, citată de Libertatea, anunță că medicii au decis să-i amputeze și mâinile, din cauza problemelor de sănătate cu care patinatorul se confruntă, în ciuda eforturilor disperate ale cadrelor medicale de a nu se apela la această măsură. 

Doctorii sunt preocupați acum de tulburările funcționale ale plămânilor și rinichilor. Medicii au decis introducerea unui dren pentru a elibera plămânii de lichidul acumulat și se tem că rinichii marelui sportiv nu mai funcționează la capacitate maximă.

Kostomarov se afla într-o comă indusă și era conectat la un ventilator, din cauza pneumoniei și a riscului de sepsis, adică otrăvire a sângelui. Pe 24 ianuarie, a fost deconectat de la aparate, dar tulburările circulatorii s-au dezvoltat rapid, așa că medicii au decis amputarea membrelor.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.