Liga Campionilor

Liverpool - Real Madrid 2-5 » Trupa lui Jurgen Klopp, dezmembrată sub ochii lui Istvan Kovacs. Cum s-a descurcat arbitrul român

+24 Foto
Liverpool - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 21 februarie 2023

Real Madrid a dezmembrat Liverpool în turul optimilor Ligii Campionilor, scor 5-2. Pe Anfield, Istvan Kovacs a făcut o greșeală când a refuzat un penalty valabil pentru cormorani. Returul de la Madrid va avea loc pe 15 martie.

Reeditarea finalei Ligii din ediția trecută se joacă pe Anfield Road, unde István Kovács fluieră duelul dintre Liverpool și Real Madrid. E al 22-lea meci din acest sezon pentru arbitrul de 38 de ani, care a mai condus trei partide în actuala ediție a UCL. După semifinala Manchester City - Real Madrid din primăvară, acesta este cel mai important joc la care a fost delegat.

Courtois, ce gafă în startul optimii Liverpool - Real Madrid!

Campioana Europei l-a recuperat doar pe Benzema dintre indisponibili, nu și pe Kroos și Tchouameni, neamțul fiind însă rezervă. Dincolo, Klopp poate miza pe Darwin Núñez, care era incert pentru o accidentare la umăr. Și uruguayanul aprinde confruntarea cu o execuție genială. 

Mingea servită în marginea careului mic de Salah este reluată cu călcâiul în gol, Courtois fiind prins în contratimp. Minutul 4, o altă deschidere rapidă de scor, precum cea de la City - Real (2). 

„Cormoranii" confirmă revenirea de formă și Salah e aproape de 2-0, după o cursă încheiată cu un șut alături de poartă. Egipteanul înscrie puțin mai târziu, profitând de gafa antologică a lui Courtois, căruia i-a sărit mingea din genunchi și s-a pierdut!

+14 Foto
Real Madrid e „complet alt animal”

Coșmarul Vinicius a marcat de 5 ori în 4 meciuri contra lui Liverpool!

Real, condusă cu 2-0, își amintește de thrillerul de-acum zece luni, de pe Etihad, și strânge scorul, la prima mare ocazie. Diagonala lui Viní Júnior dintre trei adversari nu-i lasă nicio speranță lui Alisson. Portarul gazdelor intervine apoi excelent la o fază trasă la indigo și evită egalarea. 

Puțin mai devreme, Núñez nu a putut împinge mingea în plasă din doi metri. Dincolo, vine rândul lui Alisson s-o „comită", concurându-l pe Courtois. Trimite direct în Vinícius, care se ferește, și mingea pasată în spate de Gomez ricoșează în poartă. Incredibil, 2-2! Real pare mai periculoasă pe contre și Rodrygo este la un pas de 2-3, dar Robertson îi suflă mingea extraordinar. Egal la pauză, după o repriză spectaculoasă și imprevizibilă.

Benzema a pornit și el morișca pentru Real Madrid

Se face totuși 2-3, chiar la reluare. Din fază fixă. Assist Modrici și „cap" (nemarcat) Militão. Chiar 2-4, după șutul lui Benzema, deviat de Joe Gomez. Apar primele faze de judecat pentru Kovács. Mai întâi, la 2-3, împingerea în careu a lui Núñez de către Carvajal, la care românul lasă jocul să meargă, confirmat fiind de VAR-ul Irrati.

„E împingere cu o mână. Împingerea aceea e fault oriunde. E penalty, îmi pare rău pentru Kovacs! Dacă nici asta nu e împingere, atunci ar trebui scoasă din legile jocului”, a spus Ion Crăciunescu, contactat de Gazeta Sporturilor.

 Italianul a apreciat tot fără penalty (henț) și mingea ce îl lovește în braț pe Carvajal. Showul e în celălalt careu, unde Benzema se distrează și fructifică pasa lui Vini, după ce îl driblează pe Alisson. Calificarea este jucată din tur.

FINAL  » Liverpool - Real Madrid 2-5

  • Au marcat: Nunez '4, Salah '14 / Vincius Junior '21, '36, 'Éder Militão '47, Benzema '55, '67
  • Click AICI pentru live + statistici
  • Atmosferă de senzație pe „Anfield Road”! Nu există scaune goale în „templul” lui Liverpool, peste 53.000 de fani asistă la duelul cu Real. Partida a fost prefațată de un moment de reculegere în memoria lui Amancio Amaro, fostul mare jucător și președinte de onoare al lui Real Madrid.

Liverpool - Real Madrid, echipele de start

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Bajcetic - Salah, Gakpo, Nunez
Rezerve: Adrian, Kelleher, F. Carvalho, D. Jota, Elliot, Firmino, Jones, Keita, Matip, Milner, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas
Antrenor: Jurgen Klopp

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Alaba - Valverde, Camavinga, Modric - Rodrygo, Benzema, Vinicius Junior
Rezerve: Lunin, Arribas, Asensio, Ceballos, Nacho Fernandez, Hazard, Kroos, Lucas, Martin, Odriozola, Rodriguez, Vallejo
Antrenor: Carlo Ancelotti

Stadion: Anfield Road (Liverpool)
Arbitru: Istvan Kovacs // Asistenți: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene

UPDATE Fanii lui Liverpol au făcut show înaintea duelului de gală cu Real Madrid

Suporterii „cormoranilor” s-au strâns în afara stadionului, unde au început spectacolul încp de dinainte de meci, aprinzând câteva materiale pirotehnice. A fost o atmosferă incendiară pe „Anfield”!

+24 Foto
Liverpool - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images

VIDEO Atmosfera din afara stadionului, înainte de Liverpool - Real

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.