În FCSB-Universitatea Craiova 1-1, Craiova a reușit să egaleze (cu destul noroc) și pentru că Neagoe a fost inspirat, în vreme ce sectorul tehnic al roș-albaștrilor s-a întrecut în stângăcii.
Craiova n-a mers deloc în prima repriză a derbyului, a scăpat ușor doar cu 0-1 pe tabelă și era limpede că seara oltenilor nu e cea mai grozavă. Mateiu făcea cadouri, Ișfan nu exista, Markovici se ferea de joc, Ivan încerca multe fără să-i prea iasă ceva, Câmpanu părea să nu fi ajuns la stadion. Erau toate indiciile pentru Neagoe că trebuie să acționeze, dacă vrea să evite o înfrângere clară.
"Cazul" Mateiu
Mijlocașul Craiovei a avut un început de meci îngrozitor. A pierdut nepermis acea minge din care s-a iscat marea ocazie a lui Miculescu din start, urmată imediat de corner și de golul lui Edjouma. N-ar fi mirat pe nimeni ca după cel mult o jumătate de oră să fie zărită la margine plăcuța cu 8-ul lui Mateiu. Adică să-l scoată, acel gen de schimbare punitivă, făcută la nervi. Dar un fotbalist de 33 de ani, cu mare experiență, a știut să se adune, să rămână în meci (până la finalul finalului!) și să depășească momentele de derută de la început.
Au intrat... contributorii
Elvir Koljici a contribuit esențial la golul egalizator al Craiovei și prin prestația lui anunță o posibilă revenire la forma care îl consacrase drept unul dintre cei mai buni atacanți ai primei ligi (foto: sportpictures.eu)Neagoe a început să mute în minutul 60. Au ieșit Ișfan și Markovici, adică simbolurile plictisului din prima oră de joc, și au intrat Koljici și Roguljici, duetul bosniaco-croat al contributorilor la golul egalizator. Peste alt sfert de oră, pe lângă Sala și Vlădoiu, a apărut și Rivaldinho. Adică al doilea vârf central. Modificare de sistem care n-a prea fost sesizată de pe cealaltă bancă. Sau, și dacă o fi fost, era degeaba, pentru că mutările trebuiau validate de șeful cel mare.
Ai cinci schimbări, dar numai trei "pauze"
Din liniștea sufrageriei aurite de la Palat, Antenorul Unic a mutat defensiv. Iese Octavian Popescu (minutul 63), intră Oaidă. Imediat vocea echipei coboară cu o octavă, spre careul propriu. Peste alte vreo 200 de secunde e schimbat Miculescu cu Omrani. Oare de ce n-a făcut ambele modificări deodată, știind că poți face cinci înlocuiri, dar numai în trei întreruperi?
O inedită linie de atac
Mai trece un sfert de oră și în minutul 83 apare în teren Boban Nikolov în locul lui Florinel Coman. Clar defensiv. Numai că în acel moment strategul își epuizase pauzele și, automat, schimbările. Finalul l-a prins cu Omrani aripă stângă, cu Edjouma un fel de inedit atacant central retras și cu Cordea (epuizat, i se citea oboseala pe chip și în mișcări) aripă dreaptă.
Înalta calificare
Poate că dacă n-ar fi fost gafa lui Târnovanu din minutul 90 Ă1 (nu mai au sens discuțiile despre arbitraj de la acea fază, pentru că vorbim cel mult despre un corner acordat eronat, chestiune care nu privește VAR-ul), iar meciul s-ar fi terminat cu 1-0 pentru FCSB, acum am fi citit dizertații pe seama priceperii antrenorului de la Palat, care a mutat ca să închidă jocul. Dar oltenii au egalat, astfel că înalta calificare a autorului schimbărilor trebuie pusă la îndoială.
Concurenții
Așa se întâmplă când pe bancă ai o licență Pro care nu decide nimic, pe Strizu, un delegat care n-are voie să se ridice nici dacă-i amorțesc picioarele (Pintilii) și, în sufrageria aurită, un tip care se distrează închipuindu-și că se ia la întrecere cu Petrescu, Neagoe, Hagi, Mutu și alții. E un concurs în care antrenorul de la Palat n-are nicio șansă.
{{text}}