Liga 1

FCU Craiova a fost somată de FRF » De ce riscă oltenii depunctarea + Reacția lui Adrian Mititelu

Articol de Viorel Tudorache  —  marţi, 21 februarie 2023

FCU Craiova riscă depunctarea din cauza amenzilor neachitate către FRF. Patronul Adrian Mititelu susține că în ultimele 13 luni clubul din Bănie a fost penalizat pecuniar din cauza fanilor cu peste 600.000 de lei, aproximativ 122.000 de euro.

Secretarul general al FRF, Radu Vișan, a sesizat Comisia de Disciplină a FRF, iar forul condus de Daniel Cernat a decis luni, 21 februarie, să sancționeze FCU Craiova cu penalitate de 3.000 lei și a acordat un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată.

"Sancționează U Craiova 1948 SA cu penalitate de 3.000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de FRF, prin Secretar General.

Acordă termen în data de 20.03.2023, ora 13.30, dată la care U Craiova 1948 SA să prezinte dovada plății față de FRF, prin Secretar General pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea", se arată în comunicatul Comisiei de Disciplină și Etică, postat pe site-ul FRF.

"Trebuie să plătesc aproape 600.000 de lei amenzi din cauza suporterilor, pe anul 2022 și începutul anului 2023. Plătesc, cum să nu plătesc! Doar nu o să aștept să fim depunctați", a precizat Adrian Mititelu, pentru GSP.

Potrivit Regulamentului de Disciplină, dacă FCU Craiova nu achită amenzile se poate ajunge până la retrogradare sau chiar la excludere.

Ce prevedere Regulamentul Disciplinar al FRF

Articolul 85 | Refuzul sau omisiunea aplicării hotărârii

1. Clubul care nu plăteşte unei alte persoane sau FRF/LPF/AJF execută obligațiile stabilite, în termen de 30 de zile de la data comunicarii hotararii, o sumă de bani, integral sau parţial, deşi există în acest sens o hotărâre definitivă a unui organism jurisdictional al FRF/LPF/AJF și/sau TAS: 
 

a. va fi obligat la plata unei penalitati de la 3.000 la 7.000 lei si i se va acorda un termen de gratie de 5 zile pentru executarea integrala a obligatiilor de plata;

b. i se va interzice dreptul de a transfera si/sau legitima jucatori in calitate de club cesionar si i se vor scadea puncte. Scaderea de puncte se aplica asupra celor acumulate in campionat de echipa de categoria cea mai ridicata, urmand ca , la fiecare 15 zile calendaristice de intarziere de plata, calculate de la data expirarii termenului de gratie, echipei in cauza sa i se scada cate 2 puncte. 

c. Sanctiunile aratate la litera b) se aplica timp de 90 de zile, dupa care echipa clubului respectiv va fi exclusa din toate competitiile in curs si retrogradata in categoria inferioara. 2. Dacă clubul nu-si executa obligatia de plata in termen de 30 de zilede la retrogradarea echipei de categoria cea mai ridicata, clubul va fi exclus din toate competitiile FRF/LPF/AJF.

Doar în primele 11 etape din campionatul 2022-2023, FCU Craiova a plătit 5 amenzi în valoare totală de 92.500 de lei (19.000 de euro) din cauza ultrașilor, dar și a deficiențelor organizatorice.

FCU Craiova a mai fost amendată cu 22.500 lei și pentru scandările xenofobe proferate de ultrașii din Peluza Sud la meciul cu Sepsi, pierdut de olteni cu 3-0 "la masa verde".

>

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.