Liga 1

Alexandru Ișfan, cel mai slab. Ndong, cel mai bun

Alexandru Ișfan, foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 21 februarie 2023

Cea mai importantă achiziție a Universității Craiova în această iarnă, Alexandru Ișfan, încă nu dă randamentul așteptat. În ierarhia internă a indicelui InStat e rezervă. Cu Basilio Ndong, Mihai Rotaru a avut mână bună. 

Cinci jucători a achiziționat Universitatea Craiova în acest mercato hibernal. Alexandru Ișfan, Kjoko Zajkov, Basilio Ndong și doi U19 pentru viitor, croații Juran Badelj (19 ani) și Karlo Tomasec (18 ani).

Alexandru Ișfan, o singură realizare: assist într-o înfrângere

„Perla Coroanei", Ișfan, pentru care patronul Mihai Rotaru i-a virat Argeșului în cont cei mai mulți bani: 650.000 de euro. Însă tocmai mijlocașul ofensiv în vârstă de 22 de ani, de la care oltenii așteaptă foarte mult, este deocamdată cel mai modest dintre nou-sosiți.

Ex-piteșteanul a fost pe teren la toate cele 5 meciuri disputate de CSU de la reluarea campionatului, în ianuarie. Dar în ierarhia internă a indexului InStat calculat pentru cele 5 etape din 2023 nu e titular, ci pe bancă! Locul 16, cu un index de 204. Cea mai mare realizare a lui, un assist, pentru Dan Nistor, la 1-2 cu Farul, în deplasarea de la Ovidiu.

La polul opus, doar 3 ocazii create și numai 5 șuturi la poartă, în 329 de minute. Acuratețea paselor, 43 la sută, 30 de mingi pierdute, al 3-lea la acest capitol, după Andrei Ivan (52) și Bogdan Vătăjelu (46).

Gică Craioveanu, fostă glorie a oltenilor, îndeamnă la răbdare cu Ișfan: „Abia a venit. Nu-i ușor pentru el. Antrenor nou, sistem nou, cu totul alte obiective. Una e să joci la Pitești, în fața a 1.000 de spectatori, alta e să joci cu 8.000-10.000 de fani înfierbântați în tribune, pe "Oblemenco". Îmi place la el că nu se ascunde, cum se spune. Nu fuge de minge, o caută".

Basilio Ndong: 78% acuratețea paselor, 75% tacklinguri reușite

Basilio Ndong, adus de la IK Start, pe 200.000 de euro, n-a avut nevoie de timp pentru a se adapta rigorilor Băniei. A bifat 3 apariții până acum, a fost cel mai bun juvete contra FCSB-ului, pe Arena Națională (index 248), este cel mai bun dintre cei nou-sosiți și al 4-lea din lot în ierarhia indicelui InStat (231) calculat pentru cele 5 etape disputate în 2023. Ce-l recomandă: 78% acuratețea paselor, 75% tacklinguri reușite, 68% dueluri câștigate în defensivă.

Gjoko Zajkov a arătat OK în cele mai tari partide ale debutului de an, cu CFR Cluj (2-0) și cu FCSB (1-1). Practic, primele lui meciuri în tricoul alb-albastru. Internaționalul nord-macedonean venit de la Vorskla Poltava a impresionat în duelurile aeriene, 88% la sută câștigate, dar mai are de lucrat la tackling-uri: zero tranșate în favoarea sa, din patru.

Cum stau achizițiile iernii în ierarhia internă

NumeEchipa de la care a venitMeciuri jucateIndex InStat
4. Basilio NdongIK Start3231
.....   
8. Gjoko ZajkovVorskla2220
....   
16. Alexandru IșfanFC Argeș5204
* Badelj și Tomasec n-au bifat până acum niciun minut în Liga 1   

850.000 de euroa investit patronul Mihai Rotaru pe piața transferurilor, în această iarnă: 650.000 în schimbul lui Ișfan, 200.000 de euro pentru Ndong

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.