Campionate

O vedetă a lui Mircea Lucescu a intrat în România cu peste o jumătate de milion de dolari cash când Dinamo Kiev fugea de război în 2022

Mircea Lucescu și Viktor Tsygankov. Foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 23 februarie 2023

Viktor Tsygankov, fosta vedeta lui Mircea Lucescu, avea la el 500.000 de dolari și 115.000 de euro la graniță. A fost suspectat că încalcă regulile vamale, dar avocatul său a demonstrat cu acte cât câștiga jucătorul la Dinamo Kiev și cazul a fost închis.

Anul trecut, pe 1 aprilie, la 35 de zile după începutul războiului în Ucraina, Dinamo Kiev s-a mutat în România pentru o vreme, stabilindu-și aici baza de pregătire.

Viktor Tsygankov, salariu anual de peste un milion de dolari la Dinamo Kiev

În acea zi însă, unul dintre jucătorii importanți ai lui Mircea Lucescu a avut probleme la graniță, dezvăluite acum de jurnaliștii ucraineni de la Tribuna și Futbol24.

La punctul de frontieră Porubne-Siret, s-a descoperit că Viktor Tsygankov, starul alb-albaștrilor în acea perioadă, avea asupra lui 500.000 de dolari și 115.000 de euro cash.

Suma a atras atenția și fotbalistul a fost suspectat că încalcă regulile vamale. S-a deschis un dosar împotriva lui la Cernăuți. Dar avocatul său a demonstrat cu acte că banii fuseseră obținuți legal.

Viktor Tsygankov. Foto: Instagram

A arătat și cât câștigase mijlocașul în precedenții doi ani la Dinamo Kiev:

  • 325.500 $ în 2020.
  • 1,16 milioane $ în 2021.

Tribunalul din Cernăuți a constatat că jucătorul nu făcuse nicio infracțiune și a închis cazul, pe 14 februarie 2023.

Viktor Tsygankov, vândut de Dinamo Kiev la Girona, în Spania

Internaționalul ucrainean, 25 de ani, 42 de selecții, 7 goluri la prima reprezentativă, a fost vândut de Dinamo Kiev cu 5 milioane de euro în această iarnă, pe 17 ianuarie. A ajuns la Girona, locul 11 momentan în LaLiga.

94 de goluria marcat Viktor Tsygankov în 236 de meciuri jucate la Dinamo Kiev în toate competițiile

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.