Conference League

Dan Petrescu explică de ce nu l-a schimbat pe „corijentul” lui CFR Cluj din returul cu Lazio: „Ăsta a fost motivul!”

Dan Petrescu / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de Vlad Nedelea  —  vineri, 24 februarie 2023

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a explicat, la conferința de presă de la finalul meciului cu Lazio, 0-0, care a fost raționamentul pentru care nu l-a înlocuit pe Karlo Muhar, deși mijlocașul încasase un „galben” încă din minutul 36.

  • CFR Cluj a remizat pe teren propriu cu Lazio, 0-0, și a fost eliminată în play-off-ul pentru optimile Conference League. În tur, la Roma, Lazio s-a impus cu 1-0.

În repriza a doua, croatul a fost eliminat, astfel că„ feroviarii” au atacat calificarea cu un om în minus în ultimul sfert de oră. Petrescu a fost sincer atunci când a fost întrebat de ce l-a păstrat în teren pe Muhar. 

Dan Petrescu: „A fost gândul meu să-l schimb, dar n-am vrut să rup echipa”

>

„Am vrut să-l schimb, dar a jucat echipa prea bine în prima repriză și ăsta a fost motivul. 

Atunci când un închizător sau un fundaș central ia cartonaș galben în prima repriză, de obicei, îl schimb. A fost gândul meu să-l schimb, dar nu am vrut să rup ceva în echipă, n-am vrut să intre un jucător care să n-aibă intensitate”, a justificat „Bursucul” alegerea sa.  

4a fost nota primită de Karlo Muhar în ediția de vineri a Gazetei Sporturilor, pentru prestația din meciul cu Lazio

Eliminarea lui Muhar i-a tăiat aripile CFR-ului și a permis grupării biancoceleste să conserve remiza albă, suficientă pentru „optimile” CL.

- Ovidiu Ioanițoaia, director Gazeta Sporturilor

Poate trebuia schimbat, se expunea foarte ușor și, având cartonaș galben, a dus la eliminare.

- Ionuț Rada, fost jucător CFR Cluj, la Digi Sport

Ermal Krasniqi, evidențiat de Dan Petrescu după CFR Cluj - Lazio

Tot în cadrul conferinței, Dan Petrescu l-a lăudat pe Ermal Krasniqi (23 de ani).

„Când ratezi singur cu portarul, nu e ușor. El nu a jucat într-un campionat puternic, a jucat în Kosovo. Dar e un jucător fantastic. Nu cred că am norocul să-l antrenez prea mult. Asta părerea mea. Cred că în 2-3 luni va pleca. E la un alt nivel. Ratează sau nu, e un băiat senzațional. E un jucător excelent. Dacă marca două goluri, pleca azi”, a spus Petrescu. 

E posibil să plece și Scuffet, dacă rămâne în forma asta. E profesionist, e foarte serios. De când a venit a făcut doar meciuri bune. De la CFR Cluj poate pleca oricine. Eu nu mă opun, dacă jucătorul se duce la mai bine. 

- Dan Petrescu

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.