Opinii

Mai bine, dar nu destul

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  vineri, 24 februarie 2023

Un stadion arhiplin a ținut să onoreze meciul european 100 al CFR-ului și, totodată, să hrănească speranța garniturii clujene de calificare în "optimile" Conference League.

Spre lauda ei, campioana noastră a înțeles să răsplătească sprijinul oferit de public. Paradoxal, a arătat mai bine decât în turul de la Roma, unde a avut degeaba superioritate numerică 75 de minute. De data asta, deși fără Yuri și Boateng, ea a fost mai agresivă, mai compactă, mai curajoasă. Dovadă că a îndrăznit mai tare e și aceea că a atacat cu doi oameni, Janga și Malele, uneori și cu trei, socotindu-l și pe Krasniqi.

În consecință, CFR a redus-o pe Lazio, adevărat, neinteresată să forțeze ca urmare a victoriei scurte de pe "Olimpico", la condiția unei echipe de pluton. Ștearsă, care n-a impresionat cu nimic. Oarecare. O repriză s-a jucat de la egal la egal, fiecare formație trecându-și în cont câte o ocazie, numai că a lui Krasniqi a fost imensă.

foto: Raed Krishan/GSP

După pauză, animată de spaniolul Luis Alberto, mai activ decât celebrul Immobile, Lazio a iuțit pasul și a avansat liniile. Atât că Scuffet a intervenit în două rânduri miraculos, uluitor. Eliminarea lui Muhar i-a tăiat aripile CFR-ului și a permis grupării biancoceleste să conserve remiza albă, suficientă pentru "optimile" CL. Ajutată fiind și de Yeboah, care a irosit o situație monumentală!

Rezumând, campioana României s-a prezentat la Cluj mai bine decât la Roma, a avut o prestație onorabilă. Dar atât, pentru a continua în Europa era nevoie de mai mult. De un plus de răutate și de noroc. Înainte de toate, de un plus de valoare. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.