Florin Lovin (41 de ani), fostul mijlocaș al Stelei, a povestit în emisiunea lui Ioanițoaia, „Prietenii lui Ovidiu”, episoade din perioada în care a jucat la FCSB și Astra, dar și care a fost cea mai mare primă pe care a încasat-o în carieră.
- Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
Florin Lovin a jucat în roș-albastru în perioada 2005-2009 și a strâns 153 de meciuri în toate competițiile.
- Florin, ai fost un jucător rebel?
- Mereu mi-am apărat interesul. Iar pentru conducere am fost un jucător dificil, nu problematic. La Astra, la trei luni eram singurul jucător care-și depunea memoriu să-și ia banii. Eu toți banii mi i-am recuperat doar prin procese. La Bacău, primul meu contract a fost pe 10 ani și l-am semnat pe capota mașinii. Am zis că nu voi mai repeta niciodată acele greșeli. Iar pe mine perioada Germania m-a schimbat total.
- Și-acolo au fost probleme?
- Nu, deloc! Am fost problematic în România pentru că-mi ceream drepturile contractuale. Dacă în contract scria că pot să-mi depun memoriu după 60 de zile, în ziua 61 asta făceam. Se enervau, veneau cu tot felul de chestii, dar nu mă interesa niciodată. La Steaua, de exemplu, din zece cantonamente, șapte le-am făcut cu echipa a doua. Tot pe principiul că n-am fost de acord să mi se încalce drepturile. Am spus mereu ce-am avut de spus.
- Cea mai mare primă la Steaua care a fost?
- La meciul cu Galatasaray a fost de 120.000 de euro, de persoană. Scăzând taxele, undeva la 100.000. Dar ca să iei toți banii trebuia să fi jucat 80 la sută din meciuri cu un an înainte și toate minutele din preliminarii. Atunci am fost doar patru jucători cu sumă întreagă.
- Meciul cu Middlesbrough poate fi uitat vreodată?
- Atunci eram duși de val, n-am știut să gestionăm. Dar când vezi meciuri precum City cu Real sau că Barcelona avea 3-0 acasă și-a pierdut 4-0... N-a fost să fie. A fost cumplit după meci. Cu șansa de a juca o finală de cupă europeană te întâlnești o dată în viață. În noaptea aia n-am dormit și doar la asta ne-am gândit. Dumitru Dragomir a avut o reacție superbă atunci: "Nici dacă le dai buletinele în mână nu știu cum îi cheamă". În ultimii 20 de ani, am rămas cu acele meciuri și cu performanțele lui Reghe cu Ajax și cu Chelsea.
{{text}}