Liga 1

Sepsi - Hermannstadt 2-1, în primul meci al zilei în Superligă » Gazdele s-au impus chiar și în inferioritate numerică

+37 Foto
Sepsi Sfântu Gheorghe și Hermannstadt se duelează în primul meci al zilei din Superligă / foto: Bogdan Bălaș

Articol de Bogdan Bălaş (foto), David Marinescu  —  sâmbătă, 25 februarie 2023

Sepsi Sf. Gheorghe a învins-o pe Hermannstadt, scor 2-1, în primul meci al zilei din Superligă. Finalul a fost incendiar, după ce oaspeții au egalat în minutul 76 din penalty, iar gazdele au rămas în inferioritate numerică. Covăsnenii reușesc să refacă distanța de 5 puncte față de FCU Craiova, în lupta pentru ultimul loc de play-off. 

Gazdele au deschis scorul în minutul 27. Marius Ștefănescu a profitat de gafa lui Marius Antoche, a recuperat balonul, a centrat pe jos în interiorul careului, iar Adnan Aganovic a scăpat de marcajul lui Butean și a înscris pe centrul porții. 

La numai 5 minute distanță, sibienii au ratat o ocazie mare, prin Petrișor Petrescu. Fotbalistul celor de la Hermannstadt a șutat din lovitură liberă, de la 25 de metri, însă Began a respins miraculos balonul în corner. Mingea se ducea în vinclul drept al porții. 

La faza imediat următoare, Butean a centrat, iar Alexandru Tudorie, atacantul lui Sepsi, a trimis cu capul în transversala propriei porți. 

În minutul 53, lui Sepsi i-a fost refuzat un penalty la Tudorie. Vârful covăsnenilor a fost acroșat în careu de Cornel Ene, reluările au confirmat contactul, dar Horia Mladinovici i-a acordat atacantului lui Sepsi cartonaș galben pentru simulare! Decizia nu a fost întoarsă nici de arbitrii din camera VAR, iar jocul a fost reluat cu repunere din 6 metri. 

În minutul 75, Sepsi a rămas în 10 oameni. Mark Tamas a atins mingea cu mâna în interiorul careului, iar maghiarul a văzut al doilea galben și a fost eliminat. Horia Mladinovici a consultat din nou VAR-ul și a acordat penalty, tranformat fără probleme de Matko Babic. 

Zece minute mai târziu, Sepsi a revenit la conducere, tot în urma unui penalty. Adnan Aganovic a fost faultat în careu de Mino Sota, iar Mihai Bălașa a marcat de la punctul cu var. 

S-a terminat 2-1 pentru covăsneni, care rămân pe locul al 6-lea al clasamentului, cu 41 de puncte. Sibienii sunt pe 11, cu 26 de puncte. 

Clasamentul din Liga 1

Final: Sepsi - Hermannstadt 2-1

+37 Foto
Foto: Bogdan Bălaș

Sepsi - Hermannstadt, echipele de start: 

Sepsi: Began - Bălașa, D. Ciobotariu, M.Tamas, Dumitrescu - Aganovic, C. Matei, F. Junior - Safranko, Tudorie, Ștefănescu
Rezerve: Niczuly, Ipsas, Dimitrov, Ninaj, I. Gheorghe, Papa, Achahbar, Rondon, N. Kocsis
Antrenor: Cristiano Bergodi

Hermannstadt: Letica - Antoche, Bejan, C. Ene - P. Medina, Sota, Limaj, Butean - P. Petrescu, D. Paraschiv, C. Popescu
Rezerve: Muțiu, I. Stoica, Alhassan, P. Iancu, Biceanu, S. Balaure, Oroian, C. Bărbuț, M. Babic 
Antrenor: Marius Măldărășanu

Arbitru: Horia Mladinovici (București) / A1: Bogdan Gheorghe (București) / A2: Romică Bîrdeș (Pitești) / Arbitru VAR: Sorin Costreie (Buftea) / Arbitru AVAR: Marius Marchidanu (Brăila) / R1: Andrei Moroiță (Ploiești) / Observator: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea)
Stadion: Sepsi Arena, Sfântu Gheorghe

VIDEO Cristiano Bergodi, șocat de ce a găsit în România: „Fotbaliștii mâncau cu ceapă, cașcaval pane, cartofi prăjiți sau fleică de carne”

>

Citește și alte știri din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.